Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
Java спешно ... за начинаеща
Тази тема е погледната 852 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 30.05.2008 20:58
werdegang
Чирак

Здравейте! Имам спешна нужда от помощ. За 2 месеца трябва да науча Java, но имам проблем при започването. Бих била много благодарна ако някой ме насочи и даде линк за това, което трябва да си сваля като програма, а също така и като уроци. Смъкнах си JavaCreator , JDK 6 обаче не мога да разбера разликата между тях.    Също не разбирам и какво е това Eclipse. Отново благодаря предварително на отзовалите се.
ПС: Напълно начинаеща съм ( с познания по Pascal и излючително малко по C++).

---------------------------
Потребител от: 30.05.08 | Всички уроци от werdegang | Всички скриптове от werdegang
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на werdegang
Публикувано на: 30.05.2008 23:28
zaikoni
Самурай

Модератор

http://www.nakov.com/books/inetjava/
Това ще ти е супер от полза ама за два месеца няма как да стане-книгата е уникална защото и аз нищо не разбирах от Java преди време,но тя много ми помогна(малко звучи като в рекламата на магнитните наколенки на доктор Ливайн ама...) наистина  е така,прочети я и пак ще си говорим. 

Това мнение е редактирано от zaikoni на 30.05.2008 23:29
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni

Човекът,който знае KAK,винаги ще има работа.Човекът който знае ЗАЩО,винаги ще бъде негов ШЕФ. "
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на zaikoni
Публикувано на: 31.05.2008 00:44
PureEvil
Самурай

Хем с познания по Паскал и С++ и грам понятие какво е това IDE?
Трябва ти виртуална машона за Джавата. Свали си я от http://sun.com
Намираш си някакво IDE: било то NetBeans, Eclipse, JCreator ... остналото е документация :). А да и преди да почнеш с Джавата: разбери какво е това ООП.
Тук даже съм писал нещо за старта в Джава.

Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil

Liberate Tu Temet Ex Inferis
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на PureEvil
Публикувано на: 31.05.2008 11:31
werdegang
Чирак

Благодаря ви много. Относно книгата на Светлин Наков, нея я бях видяла, но ми се стори, че е за хора, които имат някаква представа от джава.    А иначе също се ориентирах към публикуваните тук уроци и се надявам да ми бъдат от полза. 

Потребител от: 30.05.08 | Всички уроци от werdegang | Всички скриптове от werdegang
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на werdegang
Публикувано на: 02.06.2008 08:07
napster
Император

Модератор

Един прост съвет:
Насочи се към уроците на  PureEvil пък после гледай книгата.
Чел съм я поне два пъти и ти казвам че поне трябва да имаш някакви минимални познания на термините!

Поздрави!

Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster

Шизофрения е когато в един форум общуваш
сам със себе си под три различни ника!!!
http://www.hidrostroitel.com

напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на napster
Публикувано на: 07.06.2008 16:18
mgeorgiev
Чирак

Eclipse е най-популярната среда за програмирана на Java, а според мен - и най-добрата. Най-добре да си изтеглиш Eclipse от техния сайт eclipse.org, ще ти трябват и разни работи от сайта java.sun.com - http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp    Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 6 примерно

Потребител от: 07.06.08 | Всички уроци от mgeorgiev | Всички скриптове от mgeorgiev
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на mgeorgiev
Публикувано на: 21.06.2008 01:02
bobo
Чирак

Не знам дали ще можеш да смогнеш, но Thinking in Java на Bruice Eckel е доста добра за начинаещи. Проблема при нея е че на моменти е твърде разводнена (900стр.) и не трябва да се чете всичко. А за Интернет програмиране с Java - определено не е за начинаещи. В нея се съдържат понятия като нишки, сокети и сервлети, и според мен това е доста над нивото на човек, който си сега започва да се занимава с Java (no offense :) ).

Потребител от: 15.05.08 | Всички уроци от bobo | Всички скриптове от bobo
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на bobo
 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008