малко помощ |
Публикувано от velio на: 17.04.2005 12:28 |
|
искам много да си направя форум ама нищо не схващам от PHP някой може ли да ми помогне
|
|
---------------------------
"ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ И УМИРА НЕНАУЧЕН" "ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВЯ БОГАТСТВО И ИМОТ-САМО ЕДНО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ УЧЕНИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ" "ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО" "ЖИВОТЪТ ПРАВИ ЧОВЕКА-ЧОВЕК" "БЪДИ СЕБЕ СИ" "НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА" |
Публикувано от Mutatos на: 17.04.2005 13:09 |
|
Най-добре си направи едно описание, какво точно искш да съдържа форума и след това започваш стъпка по стъпка да имплементираш нещата.
Кажи точно какво не ти е ясно? |
|
Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
Публикувано от IzVaNz3mNo7o на: 17.04.2005 13:32 |
|
Ами ако наистина човека не разбира от PHP + MySQL и няма намерение да го учи
Тогава решението според мен са готовите форум-системи - например phpBB. Можеш да си свалиш една инсталация и да си качиш форума на собствен web server или да потърсиш хостинг с поддръжка на PHP + MySQL. А в краен случай ако съвсем не ти се занимава с изготвянето на форум, кликваш тук! http://www.setbb.com/phpbb/new_forum.php Естествено най-полезно би било да изградиш форума сам Успех! |
|
On the eight day God started debugging |
Публикувано от Mutatos на: 17.04.2005 13:35 |
|
Е да, но ако иска да се научи да програмира, няма да му помогнат много тези готови решения:-)
Поздрави! |
|
Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
Публикувано от IzVaNz3mNo7o на: 17.04.2005 13:40 |
|
Прав си! :)
Всичко опира до желанието на човек... А дори ако не се лъжа, тук някъде из сайта имаше скрипт/урок как да си направим семпъл форум... Поздрави! |
|
On the eight day God started debugging |
Публикувано от velio на: 17.04.2005 13:53 |
|
искам да се науча да програмирам ама то не става от самосебе си
|
|
"ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ И УМИРА НЕНАУЧЕН" "ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВЯ БОГАТСТВО И ИМОТ-САМО ЕДНО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ УЧЕНИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ" "ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО" "ЖИВОТЪТ ПРАВИ ЧОВЕКА-ЧОВЕК" "БЪДИ СЕБЕ СИ" "НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА" |
Публикувано от Inventive на: 17.04.2005 16:24 |
|
phpBB е най-доброто решение. И сам да си напише форума няма да е по добре. То вие не сте го написали по добре какво остана някой който не разбира добре езика. phpBB генерира изключително правилен код и е изключително лесна система за администрация. Качвай нея - phpbb.com
|
|
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде! |
Публикувано от Mutatos на: 17.04.2005 16:57 |
|
По-добре си го напиши сам, за да се научиш да правиш нещо. Не слушай хората, който ще си останат винаги крайни потребители!
Поздрави! |
|
Публикувано от eminem на: 18.04.2005 09:24 |
|
Прав си, не винаги трябва да се взима всичко на готово!
|
Публикувано от Inventive на: 18.04.2005 10:37 |
|
Хах. Аз не съм краен потребител. Писал съм си форуми - tree view. Не мисля че стават по добри от phpBB. Нищо не пречи да знаеш и да ползваш нещата на хора, по добри от тебе в дадена област.
|
|
Публикувано от aaa на: 18.04.2005 15:24 |
|
Аз започнах да си правя форум, като на шега и доста добре се получава за момента. Като пишеш форум (стига да не се отказваш), след време резултатът е доста по-добър от готовите форуми, защото го приспособяваш според собствените си изисквания. Готовите решения са предимно за пълнеж, т.е. просто когато ти трябва някакво решение и нямаш време да си го напишеш сам.
То вие не сте го написали по добре какво остана някой който не разбира добре езика. Ако трябва да говорим за форума тук, то до колкото ми е известно в phpbb няма реализирана талер система . |
|
Това е формална регистрация. Ако ми хареса форума, ще си направя нормална в бъдеще... |
Публикувано от Inventive на: 19.04.2005 15:05 |
|
И закакво ще им е на пхпбб талер система ? за да се скапва информацията в форума за печалба на точки сигурно
joke |
|
Публикувано от Mutatos на: 19.04.2005 15:15 |
|
Определено, доста време ще му отнеме на човек да настрой phpBB форума и да го пригоди към нуждите на платформата си! Особенно когато иска да свържи цялата си система с форума, това е почти невъзможно, освен ако не прекара няколко дена и да промени изцяло структората на форума. Но в такъв случай е по-добре да си го напише сам! Хем си правиш нещата така както ти си искаш, хем можеш да вкараш и други услуги, който phpBB ги няма!
Аз лично съм за собствен форум, а не някакви готови решения! Поздрави! |
|
Публикувано от velio на: 22.04.2005 22:24 |
|
на мене до някаде ми се искам сам да си напиша форума ама то се пише на PHP език а аз нищо не знам от него, дори и един таг(дори не знам дали в пхп има тагове)
|
|
Публикувано от Shyne на: 22.04.2005 23:58 |
|
Цитат от Mutatos@2005-04-19 15:15:49: Определено, доста време ще му отнеме на човек да настрой phpBB форума и да го пригоди към нуждите на платформата си! Особенно когато иска да свържи цялата си система с форума, това е почти невъзможно, освен ако не прекара няколко дена и да промени изцяло структората на форума. Но в такъв случай е по-добре да си го напише сам! Хем си правиш нещата така както ти си искаш, хем можеш да вкараш и други услуги, който phpBB ги няма!Аз лично съм за собствен форум, а не някакви готови решения! Поздрави! |
|
5MQ Mo.PN+M)p P+ +,) Mo.PN+M |