JS смяна на конкретен елемент от масив ? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
имам кода
CODE
|
|||
|
---------------------------
Потребител от: 15.04.08 | Всички уроци от po_taka | Всички скриптове от po_taka http://www.tekstove.info/ дайте някви идеи кво да го права тва нещо |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Така на пръв поглед най-малкото ww не е масив. Използвай new Array().
|
|||
|
Потребител от: 04.04.08 | Всички уроци от dokster | Всички скриптове от dokster Just try me! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
добре
var ww="asdf"; сега ww има стойност asdf alert (w[0]); показва a alert (w[1]); показва s което ме наведе на мисълта че ww е масив от тип чар/низ/ , или на С казано char ww[10]; със ww[0]='a' ww[1]='s' ww[2]='d'.... та въпроса ми е как на този ww да сменя втората буква. |
|||
|
Това мнение е редактирано от po_taka на 19.06.2008 19:06
Потребител от: 15.04.08 | Всички уроци от po_taka | Всички скриптове от po_taka http://www.tekstove.info/ дайте някви идеи кво да го права тва нещо |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
ДА си чувал че за да използваш ww[0] задължително променливата трябва да е масив? Понеже то ти търси масив а не буква от самата променлива, т.е.:
пишеш mm[0] то ти търси ако имаш: var mm=new Array("ba","va","ga"); Ти търси ba!а не първата буква от променливата. |
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
искате да кажете че в javascript var ww="asdf"; е една променлива , а не масив от знаци ?
Тук нещо не ми се връзва защото var ww="asdf"; alert (w[0]); и изкарва прозорец в който има a , т.е. 1я знак от ww ; Както и да е това не ме вълнува много , трябва ми на такава променлива да и сменя първата буква с някоя друга ? |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
var ww= new Array("asdf");
ww[0]="9"; ... П.П. За да не рискувам да остана недоразбран, първоначалния масив има само един елемент и втория ред го сменя. Ако искаш буквите да са отделени като елементи на масива то трябва да е: var ww= new Array("a", "s", "d", "f"); ww[0]="9"; |
|||
|
Това мнение е редактирано от Xand на 20.06.2008 23:15
Потребител от: 19.06.06 | Всички уроци от Xand | Всички скриптове от Xand |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
да но ww ми се взима от елемент:
var a=document.getElementById('d1'); var ww=a.innerHTML; и мисля че това ми е проблема; т.е. как да го направя всеки символ от него да е елемент от масив,за да мога да го обходя и да сменя тези които ми трябват @Bibi ясно... |
|||
|
Това мнение е редактирано от po_taka на 21.06.2008 01:47
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
In some implementations of JavaScript, individual characters can be read from strings but not written into strings using array notation. Note, however, that this syntax is not part of the ECMAScript v3 standard, is not portable, and should be avoided. Т.е. можеш по този начин само да четеш, но не и да ги променяш. А и не се препоръчва дори за четене. Затова, направи нещо такова: CODE
|
|||
|
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата:
php форум,
flash форум,
html форум,
it форум,
seo форум,
vista форум,
pc форум,
css форум,
java форум,
mysql форум,
дизайн форум

Този отговор е маркиран като удовлетворителен!