OnChange при <select> |
|||||
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Здравейте,
доста мислих как може да стане това, но не намерих решение на проблема. Значи имам Код: CODE
Искам когато се избере Купувам да излиза още един <select> с избрани от мен <option> тагове. Съощо и за Продавам. Много ще съм задължен на този, който помогне... |
||||
|
---------------------------
Потребител от: 31.05.08 | Всички уроци от visi0n | Всички скриптове от visi0n |
|||||
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Здравей, аз се сещам за поне 2 варанта.
Парвият е с JavaScript + DOM, а вторият с 2 скрити дива, които се показват или скриват в зависимост от избора в първият селект. Примера по-долу е за вторият случай, ако ти е интересно мога да направя и за първият. Не е много елегантно, но колкото да схванеш идеята би трябвало да върши работа. CODE
|
||||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Ето и вариант на първия метод:
CODE
и файла options.js: CODE
|
||||
|
Това мнение е редактирано от Bibi на 30.07.2008 12:05
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Точно това стана последното :) Благодаря много и на 2-мата. Искам да попитам как мога да искарам резултат от MySQL в скрития селект?
|
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Според мен масивът optList го премести от js-файла в html-а и го пълни със стойности динамично в цикъл по опциите от базата.
За по-конкретен отговор трябва да кажеш малко за структурата на таблицата и за начина, по който генерираш html-файла. |
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Дай Skype да ти обесня за какво точно ми трябва :)
Ако те мързи да пишеш може да ме намериш мен gainward_5 Поздрави |
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
На това определено доста се затруднявам да го направя да искарва от MySQL... ако някой има идеи с радост ще ги приема :)
|
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Здравей,
Кое те затрудни. Дай да видим какво си направил, че нямам и представа нито каква ти е структурата на базата от данни нито как си генерираш html-a. Няма нищо по-различно от попълването на селектите при стандартният начин, освен ако не искаш да използваш AJAX. Напррави си 2-те заявки за двата случея (купувам и продавам) и след това завърташ в първияят случай 2 цикъла с които попълваш опшъните, а във вторият един (или два) цикъл в който си генерираш масива optList. Поздрави. |
||||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Значи имам 2 таблици. telefons и tel_cat. В telefons имам поле cat в което записвам номера id на категорията му от tel_cat.
Значи целта ми е в 1-вия <select> да е с резултатие от tel_cat. Това го направих така: CODE
Обаче след това ми е проблема с JavaCript файла. Искам като се избере примерно някоя категория да излизат резултатите само от нея. В смисъл имаш категории на марки GSM и когато избереш примерно Nokia ти излизат само модели на Nokia това се опитвам да направя. |
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Погледни тук:
http://it-place.net/forum/10/JavaScript__CSS/12164/%CF%E0%E4%E0%F9%E8+%EC%E5%ED%FE%F2%E0+%F1+%E2%E7%E0%E8%EC%EE%F1%E2%FA%F0%E7%E0%ED%E8+%F1%F2%EE%E9%ED%EE%F1%F2%E8 Пак ще ти трябва динамичното генериране на масива с опциите и категориите. Трябва да извадиш php-блока извън дефинирането на селекта. CODE
където $cat_id - id на марката $cat_name - име на марката $model_id - id на модела $model_name - име на модела |
||||
|
Това мнение е редактирано от Bibi на 31.07.2008 13:19
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Нещо не ми се получи...
пробвах с това, но не стана... не излиза нищо като дам на категорията... CODE
|
||||
|
Това мнение е редактирано от visi0n на 31.07.2008 19:34
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Здравей!
Губят ти се кавички около имената на полетата и на още 2 места: CODE
Втората заявка може да се донагласи, като се сортира по cat и като се направи inner join с `tel_cat`, за да се предпазиш от бъг, ако на някой модел междувременно му се е изтрил записа за марката. Ако използваш дебъгер, доста ще си облекчиш работата - за клентската част ти препоръчвам Mozilla Firefox с плъгина Firebug. |
||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
Е не ... много ми е сложно това с този скрипт. Пак нестава работата така... Дай моляте скайп да се свържа с теб за да ти обясня както трябва и ако е възможно да ми помогнеш. Много ще съм ти благодарен.
Оправих се.. с ajax стана супер по лесно :) |
||||
|
Това мнение е редактирано от visi0n на 05.08.2008 13:38
|||||
|
|
|||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|