Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
Dynamic popup
Тази тема е погледната 248 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 06.08.2008 18:30
run_time
Чирак

Здр, колеги

Търся някаква статия/пример за динамично изскачане на попъп прозорец при получено ново съобщение... Искам да си го интигрирам към сайта ми и когато някой е получил ново съобщение да го информира без да е необходимо презареждане на страницата! Как ли не задавах в гугъл ама нещо не мога да си аргументирам въпроса :)

Та ще съм много благодарен ако някой даде линкче към дадена такава статия или пример как се прави.

Поздрави
В. Петков.

---------------------------
Потребител от: 23.08.07 | Всички уроци от run_time | Всички скриптове от run_time
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на run_time
Публикувано на: 06.08.2008 21:08
G9M29
Самурай

Потребител от: 08.04.08 | Всички уроци от G9M29 | Всички скриптове от G9M29

Свободата е правото на Избор ! / ИНТЕРНЕТ /
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на G9M29
Публикувано на: 07.08.2008 12:43
run_time
Чирак

Здр, благодаря за съдействието, но явно не си ме разбрал правилно :) Аз попъп прозорче знам как да си изведа ... въпроса е как то да разбере (прчете в базата) че има ново съобщение и да се изпльока без да презареждам страницата ... нещо като ajax_im като ти пише някой си изкача прозорчето без да се налага рефреш на страницата :)

Потребител от: 23.08.07 | Всички уроци от run_time | Всички скриптове от run_time
Публикувано на: 07.08.2008 13:04
bgspace
Самурай

Това което искаш да  го направиш е много лесно. Правиш си една фунцкия на javascript (като изпозваш ajax) която ще прави заявка към  сървъра на оределен интервал от  време и  вече  в зависимиост от резутата дали има ново писмо (ако има да се показва попъп прозореца) или няма писмо(попъп прозорец няма). Ако  не ти е ясно има едка книжка ajax :  Професионално програмиране с Ajax  в нея даже има  такъв пример какъвто искаш.

Това мнение е редактирано от bgspace на 07.08.2008 19:09
Потребител от: 10.05.07 | Всички уроци от bgspace | Всички скриптове от bgspace
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на bgspace
Публикувано на: 07.08.2008 13:59
PureEvil
Самурай

Какъв Аякс какви JS-та?
Просто като зареждаш страницата, чекваш за нови съобщения и пускаш съотвеният popup! Нормално е да не намираш уроци за това, защото то е толкова логично колкото дишането.

Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil

Liberate Tu Temet Ex Inferis
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на PureEvil
Публикувано на: 07.08.2008 16:31
run_time
Чирак

Това със зареждането ми е ясно и е готово ... Идеята е страницата да не се зарежда/презарежда за да ги информира ... Толкова ли е ложно да разберете какво има в предвид. Виждал съм такива системи за support ... не мисля, че ми се е налагало да презареждам ... както и въпросния ajax messenger .. да не цъкам F5 за да разбера, че някой ми е писал?

Публикувано на: 07.08.2008 17:06
po_taka
Ронин

това е много много сложно :)

какво ще кажеш да имаш само 1 част от страницата , която да се презарежда да кажем на 30 сек
и тя да проверява дали има съобщение ?

Потребител от: 15.04.08 | Всички уроци от po_taka | Всички скриптове от po_taka

http://www.tekstove.info/ дайте някви идеи кво да го права тва нещо
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на po_taka
Публикувано на: 07.08.2008 17:29
run_time
Чирак

Май така ще процедирам :) явно ще е по-лесния вариант :) Балгодаря за предложението.

Публикувано на: 07.08.2008 17:43
CBeTHaX
Ронин

Модератор

Цитат от bgspace@07.08.2008 13:04:
Това което искаш да  го направиш е много лесно. Правиш си една фунцкия на javascript (като изпозваш ajax) която ще прави заявка към  сървъра на всяка секунда и  вече  в зависимиост от резутата дали има ново писмо (ако има да се показва попъп прозореца) или няма писмо(попъп прозорец няма). Ако  не ти е ясно има едка книжка ajax :  Професионално програмиране с Ajax  в нея даже има  такъв пример какъвто искаш.

На всяка секунда... преставям си колко добре ще стане когато има 200 онлайн  ..мм боза..

Това мнение е редактирано от CBeTHaX на 07.08.2008 17:43
Потребител от: 07.01.07 | Всички уроци от CBeTHaX | Всички скриптове от CBeTHaX

http://www.half-life2id.com
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на CBeTHaX
Публикувано на: 07.08.2008 17:45
bgspace
Самурай

Аз  нали ти казах как да  стане с ajax ти с  него няма да си презареждаш страницата а само  малка част и то това презареждане ще става автоматично без ти да си играеш да си натискаш F5. Друг  вариянт  е да изпозваш постоянна връзка към сървъра. Но не ти го препоръчвам ако ще се изпозва от  много кленти. Ти  и при двата вариянта ще натоварваш много сървъра. Той сървъра не го интересува дали презареждаш цялата страница или не за него заявката си е заявка. При всяка  една нова заявка ще трябва да се съдава нов обект и  да се създава нов. Това е  всичко е свързано с ресурси. Дори и  Репост методите при твоя случай няма да  имат  никакъв  ефект даже.

Публикувано на: 07.08.2008 17:52
bgspace
Самурай

Цитат от CBeTHaX@07.08.2008 17:43:
Цитат от bgspace@07.08.2008 13:04:
Това което искаш да  го направиш е много лесно. Правиш си една фунцкия на javascript (като изпозваш ajax) която ще прави заявка към  сървъра на всяка секунда и  вече  в зависимиост от резутата дали има ново писмо (ако има да се показва попъп прозореца) или няма писмо(попъп прозорец няма). Ако  не ти е ясно има едка книжка ajax :  Професионално програмиране с Ajax  в нея даже има  такъв пример какъвто искаш.

На всяка секунда... преставям си колко добре ще стане когато има 200 онлайн  ..мм боза..
Зависи какво искаш да  направиш понякога  хубавите  неща искат  жертви. Да  ти  дам например ако имаме една чат  сиситема горе доло  трябва  да се  опреснява на 5 максимум на 10 секунди. А  не на половин час, знам  че се товари сървъра но ...........

Публикувано на: 07.08.2008 18:27
PureEvil
Самурай

@bgspace през 1 секунда? Това в кой филм го гледа?

@run_time искаш човека докато си седи така безцелно и без да прави нищо да му казва че има съобщение? Че даже и попуп да му изкарва ...

Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil

Публикувано на: 07.08.2008 19:07
bgspace
Самурай

Цитат от PureEvil@07.08.2008 18:27:
@bgspace през 1 секунда? Това в кой филм го гледа?
Аз съм  казал  на 1  сек и имам предвид  да се  обновява малка част от страницата например  едно  див тагче. но  не  задължително  на всяка  секунда  вие  го приемате  буквално (знам, че  при  програмистите  всичко  трябва  да е  точно.) Извинявам се, че  сам с е изразил  неправилно   . Какво   точно искаш  да кажеш с  това 
@run_time искаш човека докато си седи така безцелно и без да прави нищо да му казва че има съобщение? Че даже и попуп да му изкарва ...
.Да  няма  недуразумения  пак  от тов а което  си ми  написал  аз  тов а разбирам "bgsapce : аз  разбирам от  твоето писание  това : седя си и  без  да правя нищо само седя  и си гледам браузъра и изведнъж в  горното дясно ъгълче (примерно) ми  излиза съобщение имате  нова  поща. Това  да  става  дори без  да съм  натиснал  F5 или да съм  дал рефреш." Ако имаш това на предвид  ти казвам,   че  е възможно и съм  го правил мога   да ти дам и примерен код ако искаш как да  стане. Ако съм  те  разбрал  грешно  избинявай

Публикувано на: 07.08.2008 21:07
PureEvil
Самурай

@bgspace спокойно знам за какво се говори и как се прави.
Но когато нещо се прави трябва да е ясна идеята, това разбирате ли го?
Знам че никой не проектира само драскате код то и за това все нещо не е ясно накрая.

Публикувано на: 07.08.2008 21:42
bgspace
Самурай

Цитат от PureEvil@07.08.2008 21:07:
@bgspace спокойно знам за какво се говори и как се прави.
Но когато нещо се прави трябва да е ясна идеята, това разбирате ли го?
Знам че никой не проектира само драскате код то и за това все нещо не е ясно накрая.
Здравей  Наско. Това, че  ти проектираш не означава, че  и другите хора не проектират. Има една  фраза "и брус лий знае  кунг -фу. Но  той не се  фука, а го умеее." Тази  фраза трявба  да ти е позната  все  пак  си бивш възпитаник на "технически университет Габрово". Но знам,  че  си  запознат  доста  с  нещата, но  не забравяй от къде  си тръгнал. От  там съм  тръгнал и  аз  и  всеки  един който  се  занимава с  програмиране. 
" Всички сме тръгнали  от  самото начало".
Тъка  и  ще продължаваме  да се  учем  цял  живот. А  аз  програмирането  както  казваш  е  вярно,  че  всеки мож е да  драска  някакъв  работещ код. Но  проектирането  е много сложен процес. Всеки с  малко знания  по web програмиране може  да си  направи сайт. Но ако си   говорим за  големи сиситеми като (ERP,CRM,CMS). Там е  много  важно  как  ще  проектираш една система за да  може  да  фунционира  добре  и  с  минимални грешки (все  пак ние  не можем  да предвидим   всички  видове  грешки но гледаме  да се  сведят до минимум.)Тук  в  този  портал  всички сме влезли д а помагаме  на  хората  с  каквото  можем. А да  поакзваме  колко  сме  умни е  на  друго  място НЕ ТУК.

1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008