Ето я пак темата : Моля за Молба ... |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Казвам се Александър Михайлов , от София съм на 15 , почти 16 години . Сега ще бъда 11 клас . Много искам да уча ИТ , но проблема е че уча в обикновена гимназия , и затова искам да попитам хората минали по този път , дали могат да ми кажат нещо по - въпроса - трябва ли да ходя на някакви уроци , кое е най - доброто в днешно време - PHP/MySQL , NET , Java, C,C++, на кои предмети да наблягам , ще имам ли шанс пред хората в специализираните гимназии ? Благодаря !
Казаха ми , че темата явно се е изтрила и затова я поствам пак , не можаш да прочета отговора и .... |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 20.07.08 | Всички уроци от sa6omh | Всички скриптове от sa6omh |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Като човек също учил в езикова гимназия, в която ИТ специалист имаше само лингвистично значение, бих ти препоръчал да залегнеш върху математиката и то доста. Защото и с каквото и да кандидатстваш ще трябва да учиш после математика, а да ти кажа това не е лесна работа като нямаш предистория в тази наука(говоря от собствен опит). А за език зависи какво искаш да вършиш и какво те влече - някои ги влече приложния софтуер и те учат езици като java и С++, други ги влече програмирането на онлайн бази данни и те учат РНР и MySql, трети пък им харесва да програмират уеб базирани приложения и учат Java Script и .NET. Но това кое най-вървви в момента е нещо, което ти сам избираш, защото ако на теб не ти харесва това, което е "популярно" повярвай ми ще ти е много трудно да го вършиш един ден. А за езици за програмиране има много и различни ма с желание и нагласа може да научиш почти всичко.
P.S. А ти всъщност може да се замислиш и за кариера на ситемен администратор или мрежов специалист където вече е великия сбръч :P |
|||
|
Това мнение е редактирано от LDtease на 23.07.2008 20:57
Потребител от: 27.04.08 | Всички уроци от LDtease | Всички скриптове от LDtease А ти силен програмист ли си? :-D |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от sa6omh@23.07.2008 19:40: Казвам се Александър Михайлов , от София съм на 15 , почти 16 години . Сега ще бъда 11 клас . Много искам да уча ИТ , но проблема е че уча в обикновена гимназия , и затова искам да попитам хората минали по този път , дали могат да ми кажат нещо по - въпроса - трябва ли да ходя на някакви уроци , кое е най - доброто в днешно време - PHP/MySQL , NET , Java, C,C++, на кои предмети да наблягам , ще имам ли шанс пред хората в специализираните гимназии ? Благодаря ! Казаха ми , че темата явно се е изтрила и затова я поствам пак , не можаш да прочета отговора и .... ![]() Към @LDtease:Какво означава "......великия сбръч" |
|||
|
Това мнение е редактирано от zaikoni на 23.07.2008 20:28
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni Човекът,който знае KAK,винаги ще има работа.Човекът който знае ЗАЩО,винаги ще бъде негов ШЕФ. " |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
JavaScrip и .NET за дизайн? Кой неграмотен даскал ти го каза това?
Разберете го един път завинаги езиците нямат значение. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Цитат от PureEvil@23.07.2008 20:38: JavaScrip и .NET за дизайн? Кой неграмотен даскал ти го каза това?Разберете го един път завинаги езиците нямат значение. Прав си грешка на езика - не трябва да е уеб дизаин, а уеб базирани приложения. Благодаря за забележката. А към @zaikoni за "... великия сбръч" става дума, че ако реши да става администратор трябва ежедневно да се зaнимава с всякви глупави въпроси, всевъзможни лумпени и налудничавите им приумици и за черешка на всичко това - грешките на програмистите правили приложенията, с които работи... (!!!Windows SUCKS!!!) //Принципно освен онова за windows-а другото говоря само от неща дето съм чувал и виждал макар, че и не на мои гръб да са ставали. |
|||
|
Това мнение е редактирано от LDtease на 23.07.2008 21:29
Потребител от: 27.04.08 | Всички уроци от LDtease | Всички скриптове от LDtease А ти силен програмист ли си? :-D |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Любима моя тема за размисъл, словестно издевателство и прочие
. За какво си говорим за образование в БГ? Е какво е това нещо - имаш ли представа, нали сега учиш или какво? Днес вакантните места в университетите са толкова, че всеки се ражда бакалавър! И това не е моя фантазия, естествено "по-добрите" специалности се ФФФлиза със зор, лично на мен ми бе необходимо (преди четери години, когато започвах да уча) да отделя две семици, даже 12 дена по-точно, за да развия темите по физика и да ги науча, за да искарам 5.90 на кандидатстудентския изпит. Явих се без подготовка сериозна по математика и изкарах 4.90 (за ТУ Варна) говоря, а от тогава нивото на задачите пада гловоломно на долу. Просто сигурно докато ти дойде твоя ред ще се влиза с Квадратно уравнение или нещо по трудно, примерно биквадратно . За това не се тревожи дали ще успееш, аз имам лично една моя теория, че вече стига да можеш да си напишеш името ще си вътре в кюпа.. ейе. Така, какво следва след това ами миниму четери години занимаване с глупости, неща измислени през 80 (не че С или С++) са по младички, но определено образованието, техниеското развитие, както всичко тука умря с комунизма и си остана там нейде погребано в миналото. За това дали си струва - не знам, аз минах по този път вече, лично според мен - НЕ, но това си е само мое мнение и толкова.А сега по-сериозно, ако искаш да учиш, хващаш математиката - едни 6 месеца на уроци и си напълно готов. Споко имам колег, който завърши с мен сега, а той е от музикално училище, не че сега освен да свири на китара може нещо друго, но и той има кетап. Второто, което питаш е доста по-сериозно, защото се надявам най-сетне тази държавица да се оправи хората да търсят качества, а не кетап, когато те наемат на работа. Какво да избереш? Ами ако попиташ тук сигурно 100 различни мнения ще поличиш - лично според мен започни с стуркотрен език (C за пример), ама само така набързо. Разбери какво е масив, условен оператор, цикъл, база от данни и т.н.(освен ако вече не си го разбрал ). Следват функциите и структорите (пак на С говоря, другаде просто сменят имената и толкова). Следващото е най-важно научи принципите на ООП (примерно С++, ама само примерно ) и след това, след десетина книжки, който си прочел сам ще си избереш насока. Ако искаш да се занимаваш с дизайн, най-добре забрави за програмирането(ама не напълно), защото е доста трудно - при мен е така и едва смогвам. Ако искаш нещо сериозно - не трябва да се отказваш, когато стане трудно, а да продължаваш напред...Успех! |
|||
|
Потребител от: 18.07.08 | Всички уроци от Caterpillar | Всички скриптове от Caterpillar Пътеката на живота е прекалено къса, за да бягаш по нея. |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Пич всеки програмен език е като обувките, на всеки човек му харесват различни видове обувки така е и с програмните езици. А отностно университетите в българия нещата който учиш там 90% от тях изобщо няма да ти трябват и не е задължително да разбираш от математика, важното е да хванеш смисала на нещата. Другото важно нещо е не на какъв език да програмираш, а ако ти се постави съответната задача да може да я направиш или да решиш съответния проблем. Също така не учи даден език заради заплащането ако учи език за програмиране на който ще ти баде интересно да програмираш. Ако го учиш за пари просто само това ще ти е в главата и няма да успееш.
|
|||
|
Потребител от: 10.05.07 | Всички уроци от bgspace | Всички скриптове от bgspace |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата:
php форум,
flash форум,
html форум,
it форум,
seo форум,
vista форум,
pc форум,
css форум,
java форум,
mysql форум,
дизайн форум

Този отговор е маркиран като удовлетворителен!

. За това не се тревожи дали ще успееш, аз имам лично една моя теория, че вече стига да можеш да си напишеш името ще си вътре в кюпа.. ейе. Така, какво следва след това ами миниму четери години занимаване с глупости, неща измислени през 80 (не че С или С++) са по младички, но определено образованието, техниеското развитие, както всичко тука умря с комунизма и си остана там нейде погребано в миналото. За това дали си струва - не знам, аз минах по този път вече, лично според мен - НЕ, но това си е само мое мнение и толкова.