Много проблеми започнали от вчера! |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Откакто се разбра за пробива в DNS, не знам дали сте забелязали, но мн от сайтовете дават грешки, а други са с кръшнати сървъри! Да вземем например gmail на google - в момента имат сериозни проблеми със сайта и със сървъра и то точно от вчера! Още няколко сайта които посещавам дават грешки при сървъра... Също така започнаха и проблеми в интернета ми, но не се знае дали е от това, понеже Кейбъл Тел(реди Верея Кабел) мн често бъгясват нета =)
|
|||
|
Това мнение е редактирано от zipopro на 13.08.2008 03:46
---------------------------
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Аз проблем с нета нямам на CISBG съм и съм много доволен :)
|
|||
|
Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony http://sig.garena.com/1462486.png |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Да за gmail на google съм съгласен!
Ако можеш разясни повече за този пробив! |
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster Шизофрения е когато в един форум общуваш сам със себе си под три различни ника!!! http://www.hidrostroitel.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Забавен както винаги. Уязвимостта при DNS беше оправена много отдавна, всъщност тя се отнася за точно определени версии на BIND и M$ DNS.
И това беше миналият месец, който не е бил упдейтнал го е направил със сигурност така че бъди спокоен имаш проблемс интернет доставчика! |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от PureEvil@13.08.2008 12:22: Забавен както винаги. Уязвимостта при DNS беше оправена много отдавна, всъщност тя се отнася за точно определени версии на BIND и M$ DNS.И това беше миналият месец, който не е бил упдейтнал го е направил със сигурност така че бъди спокоен имаш проблемс интернет доставчика! Ясно! П.П. Кой е забавен както винаги? |
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster Шизофрения е когато в един форум общуваш сам със себе си под три различни ника!!! http://www.hidrostroitel.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Еммм..... Значи всички тези неща са случайности?
Видях че новината е пусната на 12.08: Цък Потърся из нета за блога му, но нищо не намерих! П.П. Говори че аз съм забавен! |
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Значи руският физик не е хакнал нищо, той просто е кракнал пача който пуснаха преди месеци.
Руснака е публикувал това в неговият си блог на 05.08.2008, след това на 6 пуска директно експлойта(направо да си го компилираш и да го ползваш). Почва да се шуми по разни медии на 10.08.2008 а ти ми говориш че всичко почнало на 12.08? След като е пуснал експлойта доста хора са му писали коментария и то след 08.08.2008 общо взето никъде не пише да има поразии от това, пък и някои казват че работи екплойта други не. Дори този инжинер си признава, че срещу powerdns не е успял. С други думи пача за версиите на BIND и M$ DNS не е сигурен на 100%. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Всъщност цялата история започва от един Технически Форум (не става дума за интернет форум), където се прави експеримент коя ОС за колко време ще се хакне. Някои от големите разбирачи се събират и хакват определени ОС (UNIX, MAC, Linux, MS Windows...). Резултатите от експеримента са интересни, но всъщност което се открива е че има дупки в ситемата на Windows, при което те пускат 2 патча, за да запълнят пропуските. От което е последствие тази случка... А всъщност това мисля че в самите медии се забави защото са чакали официиалния отговор на MS за проблема който те любезно са решили да споделят на конференцията BlackHat...
|
|||
|
Потребител от: 27.04.08 | Всички уроци от LDtease | Всички скриптове от LDtease А ти силен програмист ли си? :-D |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
@LDtease малко бъркаш случките, тук не става въпрос за дупка в ОС, а в DNS софтуерите(BIND, M$ DNS)
|
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Еми да ти кажа възможно е да съм омешал нещата, но идеята ми беше че тези на форума са проникнали през DNS сървера в Windows системата, като са го заблудили. И от там MS видял и решил да си поправя пропуските в системата...
|
|||
|
Потребител от: 27.04.08 | Всички уроци от LDtease | Всички скриптове от LDtease А ти силен програмист ли си? :-D |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: