Iron Angel - една флаш игра по време на разработване |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравейте отново. Излезе така, че новият проект се разрасна много повече от колкото очаквах, за това сега ве предлагам една много, много ранна версия IRON ANGEL. По принцип, никога не показвам нещо, което не е поне на 65- 70 % готово, но реших да направя изключение, защото получавам добри съвети от повечето коментари и ако продукта е готов - много по-трудно е да ги внедря, за това, този път (играта и без това се разрасна) реших да съчетая нещата. Естествено не задължавам никого да ми "подарява" своите идеи, а по-скоро ще изброя моите такива и насоките по които ще се развива самата игра и се надявам на коментари по тях, разбира се ако някой предложи конкретна идея и тя е добра, и лесна за реализиране - защо не ;) .
В момента играта (малко пресилено звучи :) ) е от сървайвър тип, т.е. приключва когато играча загуби своята кръв на 100%. Трупат се фрагове за всяко убийство на враг и на всеки 25 фрага се вдига ниво (което не влияе на играта за сега). Какво смятам да внедря за в бъдеще: - първо играта да се развива на нива, добавяне на нови масови единици (2-3), както и на Босове (уникални единици). - играта да има край, т.е. определен брой нива; - да внедря различни бонификация - броня, аптечка, т.н. - героят да вдига ниво, което да влияе на неговите показатели - примерно щета, скорост и т.н. - самата игра да се развива само на конкретния терен (дизайна е примерен, а и е правен основно на пада на лаптопа, ще бъде преработен почти изцяло, когато се снабдя отново с таблет :? ). Идеята е сградите, който са на заден фон да символизират някаква база и всяка пропусната гад да взема от точките на базата. Освен това, на определен етап от играта да може и самата база да се развива - примерно да стреля по враговете и др. - в играта ДА НЯМА други оръжия, знам че това е малко странно, но това ми бе основната идея когато започвах преди толкова много време в четвъртък през нощта :D . За сметка на това обаче, мисля да вградя следната система - при натискане на комбо бутон, героят да разперва ръце и да стреля в двете посоки, като се появява втори мерник. Щетата на стрелбата ще се намаля на две (защото героят стреля само с един пистолет в дадена посока), но за сметка на това ще може да гърми врагове зад гърбът си. За сега това са основните насоки и идеи по, които смятам да вървя, надявам се на коментари - всякакви, особено критични ;) . Другото, което конкретно искам да попитам е самият дизайн - на мен страшно ми допада, но не съм обективен, а и обичам опростените неща. Що се отнася до дизайн, смятам, че не трябва да се използват много различни цветове, за този проект използвам два в различни нюанси и смятам, че се получи :) . Другото, което малко ме притеснява самото червено, дали е поносимо. Пробвах с охра, оранж и каке - изглеждаше къде, къде по-меко, но историята ми налага червен цвят. Реших играта да се развива на Марс. През две хиляди и кусур година - хората са се заселили там, но някакво нашествие от мръсни гадове :D , застрашава мисията им, за това те пускат в своя защита една био, мега, робо, психо - технология наречена Iron_Angel, която представлява нашият герой, който да ги защити от атаката. Уау - сигурно бих получил награда за сценарий --- B). За това и червеното. Благодаря ви предварително за всеки коментар. Поздрави и успех в начинанията. |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 18.07.08 | Всички уроци от Caterpillar | Всички скриптове от Caterpillar Пътеката на живота е прекалено къса, за да бягаш по нея. |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
офф то как се стреляло...аз помпам ли помпам мишката...
Сложи нещо да свети да мига като те удрят |
|||
|
Потребител от: 15.04.08 | Всички уроци от po_taka | Всички скриптове от po_taka http://www.tekstove.info/ дайте някви идеи кво да го права тва нещо |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от po_taka@18.08.2008 17:16: офф то как се стреляло...аз помпам ли помпам мишката...Сложи нещо да свети да мига като те удрят |
|||
|
Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony http://sig.garena.com/1462486.png |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Да стрелбата не става. Тя самата игра още не става... за игране,но...
Темата я пуснах, по-скоро за да разбера какво мислите за идеята за такъв тип игра. Мога да изброя още причини, поради които не бих играл тази игрица повече от минута, но няма смисъл от повече. Интересуваме какво мислите за цветовата гама, получих няколко оплаквания, че е дразнеща, мен лично също ме притеснява? Инак бих желал коментарите да са отпревени към идеите който съм посочил, а не към клипа.Поздрави. |
|||
|
Потребител от: 18.07.08 | Всички уроци от Caterpillar | Всички скриптове от Caterpillar Пътеката на живота е прекалено къса, за да бягаш по нея. |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|
|
| |
Още по темата:
php форум,
flash форум,
html форум,
it форум,
seo форум,
vista форум,
pc форум,
css форум,
java форум,
mysql форум,
дизайн форум

Темата я пуснах, по-скоро за да разбера какво мислите за идеята за такъв тип игра. Мога да изброя още причини, поради които не бих играл тази игрица повече от минута, но няма смисъл от повече. Интересуваме какво мислите за цветовата гама, получих няколко оплаквания, че е дразнеща, мен лично също ме притеснява? Инак бих желал коментарите да са отпревени към идеите който съм посочил, а не към клипа.