Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
програмиране на Паскал
Тази тема е погледната 304 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 07.05.2008 13:54
plamen1008
Чирак

здравеите!!!имам една задачка да се реши за един проект по ннф.а ето я и нея:1.Даден е едномерен масив а(n),n<=100.Да се състави програма за намиране на място на трети нулев елемент в масив.предварително ви благодаря.Те всъщност са няколко задачките ето и другата:2.Даден е едномерен масивa(n),n<=100,нареден във възходящ ред и променливата b.Да се състави програма за намиране номера на първия елемент от масив равен на b.Ако масивът не съдаржа такъв елемент да се приеме,че стойноста на номера е нула. И ДРУГАТА 3.Даде е двумерен масив a(n,m),n<=50,<=30.да се състави програма за получаване на нов масив b,съдаржащ елементите от масива а,които лежат на интервала(p,q).4.Даден е двумерен масив а (n,n),n<=50.Да се състави програма,която преброява нулевите елементи под второстепенния диагонал и им присвоява стойността на индекса на реда, а елементите различни от нула получават нова стоиност-старата стоиност разделя индекса на стълба.И последната задачка 5.Дасен е едномерен масив а (n),n<=100.Да се състави прграма за подреждането му във възходящ ред.Мн.ще ви бъда благодарен ако някой ги реши моля пишете номера на задачката като отговаряте.Много ми трябват решенията им защото е за един проект по информатика.ако някои има идея как ще стане да пише.Моля ви помогнете ми тва е за 3 оценки колкото и да не ви се вярва!!!

---------------------------
Потребител от: 17.04.08 | Всички уроци от plamen1008 | Всички скриптове от plamen1008
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на plamen1008
 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008