Access помощ |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравейте! Искам да попитам дали има някой, който може да ми помогне с база от данни в Access ? Задачата ми е с определени критерии и включва няколко таблици. Ето за какво става въпрос:
Да се създаде БД на тема филми ... Аз си мисля за три таблици - една с имена на филми режисьори актьори ..друга с награди ... и трета съдържаща информация кои филми ги има в момента кои са върнати емна на потребители и номера ... Неща, които трябва да има: 1.Таблици с подходящи имена,в които: - да се използват поне 4 различни типа данни - да има списъчно поле за избор - да има поле със стойност предварително зададена - да има поле в което да има правило за валидност на стойностите и подходящо,оефинирано от вас съобщение при неспазване на това условие -да се избере подходящо ключово поле в таблиците, където е необходимо -да се направят връзки от тип 1:n между таблците 2.Да се суздадут формуляри, чрез които да става въвеждането на данни в таблциите 3.На базата на създадените таблици да се направят поне 3 заявки в които се използват логически функции AND,OR,NOT както и комбинации между тях 4.За всяка от заявките да има изготвен отчет в които има: -сортиране по определен от вас критерии -групиране по поле Мисля, че тези неща се правят по някакъв начин от менютата, но не знам от къде точно и какво се попълва и т.н. Моля всеки, които може да помогне с нещо.Благодаря предварително. |
|||
|
Това мнение е редактирано от criminolog на 23.05.2008 10:14
---------------------------
Потребител от: 22.05.08 | Всички уроци от criminolog | Всички скриптове от criminolog Мисля, следователно съществувам! |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Е ми питай направо! Ако някой знае или мисли че знае как може да стане ще ти пише!
|
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Хубаво е наистина критериите да се пишат още в първия пост губи се време а,най-добре е да се помъчиш и да укажеш докъде си стигнал и кое точно не ти е ясно как да се реализира
|
|||
|
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni Човекът,който знае KAK,винаги ще има работа.Човекът който знае ЗАЩО,винаги ще бъде негов ШЕФ. " |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Готово редактирах и добавих нужната информация още в началото
|
|||
|
Потребител от: 22.05.08 | Всички уроци от criminolog | Всички скриптове от criminolog Мисля, следователно съществувам! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Първо измисли хубаво структурата на базата.
Например актьорите трябва да са в отделна таблица и да има още една, която свързва филм с актьор, защото там връзката е много:много. Ако става дума за филми, които се дават под наем, сложи в таблицата "Наеми" - дата на даване, за да имаш и едно поле от този тип. Или в таблица "Филми" - дата на премиерата. Ако сложиш поле на какъв език е филмът, то ще е подходящо за списъчно избиране. (или държава, но някои са многонационални) В таблицата "Актьори" сложи пол, това поле може да има правило за валидност на стойностите - само 'м' или 'ж'. Него може да въвеждаш с радиобутон. Ако в таблицата "Наеми" сложиш за колко дена се отдава и на каква цена, броят дни можеш да направиш с предварително зададена стойност, примерно 3, а цената да валидираш да е положително число и там да сложиш съобщението за грешка. Чак когато измислиш добре дизайна на базата, започни да я градиш. |
|||
|
Това мнение е редактирано от Bibi на 24.05.2008 08:47
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители: