ScrumMaster Сертификационен Курс в София |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
През месец ноември за ограничен брой ИТ мениджъри, ръководители на екипи и старши програмисти ще има уникална възможност да посетят практически курс ScrumMaster Certification and Estimation Class, воден от световно-известен Certified ScrumMaster Trainer на специални за България цени. За повече информация, моля вижте http://www.scrumbg.com
|
|||
|
---------------------------
Потребител от: 26.09.07 | Всички уроци от ilieva | Всички скриптове от ilieva |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Какви са специалните цени за България? Надявам се да не са тези, които видях: 600 EUR?
|
|||
|
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Да тези са. Можете да проверите какви са цените на тези курсове по целия свят на http://www.scrumalliance.org/ това е организацията, която сертифицира за Scrum.
Все пак това са курсове за управление на проекти. Мога да ви цитирам някои цени, съвсем информативно: във Великобритания такъв курс струва 1000 паунда, в Полша - 1200-1000 евро, най-ниската, която съм видяла е за Турция - 900 евро. Такъв курс е имало и за България скоро и е бил 1200 евро. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
И на този курс, който е бил за 1200 EUR колко човека са присъствали? Явно много малко, за да бъдат намалени цените на половина. Не може един курс от 2 дни да научи някои да управлява проекти, пък и да струва 1200 лева в държава където минималната заплата е 200 лева на месец. Кои ще се научат да управляват проектите? Хората които имат пари и вече го могат това?? За тях ли се правят тези курсове? Все си мислих, че идеята на такива курсове е да се научат колкото се може повече хора на нещо, а не само тези които плащат огромни суми в една бедна държава! Може ли да се сравни стандартна на Великобритания с нашия?
Мен лично ме интересува да ни споделите бройката на участниците, след като мине курса. Поздрави! |
|||
|
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Аз лично вярвам в Scum и затова полагам усилия да организирам такъв курс в България, затова и направиха специални отстъпки, за да можем да го направим достъпен за повече хора тук. Не говорим само за Великобритания, а и за Турция, за която не бих казала, че е много по-различна от нас.
Не мисля, че един софтуерен разработчик получава 200 лв. на месец, още по-малко ръководител на проект/екип. Аз мисля, че това е една много добра възможност, ако смятате че не е подходящ за вашия форум, моля изтрийте тази тема щом представлява такъв източник на неприятни емоции за Вас! Поздрави! |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Защо да предизвиква неприятни емоции. Единственото, което не ми харесва е цената на този курс и точно това е основната причина за дискусията. Тя е просто изключително висока за една бедна държава като България!
Поздрави и успех в начинанието Ви! |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Нека да са 600Евро, но за 2 дни ... не знам малко ми се вижда :).
Пък и аз няма да ги вадя от джбоба я ;), фирмата за която работя ще ги дава ;). |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Предполага се, че предварително сте запознат със Scrum. Прочели сте поне 2-те книги, които са посочени на сайта. Подходът на Scrum е практически. След като се сертифицирате трябва да сте практикували успешно Scrum поне 1 година (можете да видите повече на scrumalliance.org за сертификационните процедури), за да минете второто ниво на сертификация. Този курс е само началото, а не финала на вашето обучение/развитие в тази насока, а и подходът е "емпиричен" както казва единият от създателите му.
|
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Здравейте! Няма нужда от спорове. Щом този курс се провежда в толкова много държави, означава че се е доказъл и е добър. Пожелавам ви наситина да има хора, които да си платят таксата и да се научат на нещо! В крайна сметка резултата е важен, няма значение, колко пари са инвестирани за да се достигне
![]() Успех! |
|||
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|
|
| |