Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
проблем с домашна мрежа
Тази тема е погледната 358 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 29.05.2008 15:25
nikstone
Чирак

Здравейте. Имам проблем с мрежата в къщи. Двете ПС-та са свързани с кроснат кабел, ПС1 приема интернета от доставчик, и го рутира с втора мрежова карта на ПС2. Тъй като доставчика ми е сложил TTL-филтър, ползвам програмата CCProxy. Проблемът се появи преди 10-тина дни. Интернетът на ПС2 изчезна, освен това се беше задръстил яко, и преинсталирах ОС и на двете машини. Накратко сега имам нет само на ПС1, при пинг и двата компютъра се "виждат". Изчетох де що тема видях из бг-форумите, и много ще се радвам ако някой ми даде някакъв акъл. Благодаря предварително на всички отзовали се!

---------------------------
Потребител от: 25.03.08 | Всички уроци от nikstone | Всички скриптове от nikstone
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на nikstone
Публикувано на: 29.05.2008 16:20
napster
Император

Модератор

Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster

Шизофрения е когато в един форум общуваш
сам със себе си под три различни ника!!!
http://www.hidrostroitel.com

напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на napster
Публикувано на: 29.05.2008 17:48
imagination
Ронин

Цитат от nikstone@29.05.2008 15:25:
Здравейте. Имам проблем с мрежата в къщи. Двете ПС-та са свързани с кроснат кабел, ПС1 приема интернета от доставчик, и го рутира с втора мрежова карта на ПС2. Тъй като доставчика ми е сложил TTL-филтър, ползвам програмата CCProxy. Проблемът се появи преди 10-тина дни. Интернетът на ПС2 изчезна, освен това се беше задръстил яко, и преинсталирах ОС и на двете машини. Накратко сега имам нет само на ПС1, при пинг и двата компютъра се "виждат". Изчетох де що тема видях из бг-форумите, и много ще се радвам ако някой ми даде някакъв акъл. Благодаря предварително на всички отзовали се!

tracert ? или както е там еквивалента във Видовс ?
Пuсни един traceroute примерно към default gw или dns-a и виж къде пропада връзката.
Поздрави.

Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination

http://www.absurdi.com
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на imagination
Публикувано на: 31.05.2008 13:24
wertow11
Калфа

Хора знаете ли как може да си направиш сам интернет връзка която да можеш сам да я използваш и да не плашташ на интернет доставчици защото с моя доставчик немам интернит ама пачти неприкаснато.Ако може да ми помогнете

Благодаря предварително!

Потребител от: 30.05.08 | Всички уроци от wertow11 | Всички скриптове от wertow11

DVX TEAM
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на wertow11
Публикувано на: 04.07.2008 14:09
sharigan
Самурай

Може някои от двете ПС-та достафчика да е Филтрувал някои FTP Server

Потребител от: 04.07.08 | Всички уроци от sharigan | Всички скриптове от sharigan
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на sharigan
 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008