Wiireless Router |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Имам нужда от помощ. Искам да сложа безжичен рутер в помещение, на което стените са от нещо като ламарина. Но искам сигнала да се разпространява извън това помещение. Варианта, за който се сещам е да сложа рутера вътре, а отвън да поставя само антена. Някой може ли да ме посъветва дали е възможно това нещо, и евентуално какъв рутер да взема, за да е съвместим с антената отвън?
|
|||
|
---------------------------
Потребител от: 03.07.08 | Всички уроци от miko | Всички скриптове от miko |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Добре де.. хубаво, че е ламарина, но сигналът не е чак толкова слаб. Би трябвало да излиза извън помещението.
|
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от freelancer | Всички скриптове от freelancer |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Точно с това не съм наясно, дали самия материал (ламарината или какъвто е там метал) няма да попречи и сигнала да стане по слаб???
Дали няма част от сигнала по някакъв начин да се отразява или да се губи.........просто незнам. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Много зависи от дупките в ламарината :) Няма точен отговор на така поставеното питане, докато не пробваш няма да разбереш. Ако ще търсиш АП гледай да има възможност за включване на 2 антени, едната да е оставиш за вътрешна и едната за външна. Мощността на тия устройства по принцип е малка и качественото приемане много зависи от препядствията и антената. При мене едно дърво пред прозореца смъква сигнала с 15-30% в зависимост от сезона.
Поздрави. |
|||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Мерси за инфото. А какво ще кажете за това?
http://www.varianti.net/-Wireless/-Wireless-Antennas/D-Link-Outdoor-12dBi-Yagi-Antenna/ |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравей,
На какво разстояние трябва да пратиш сигнала ? Тези антени са насочени и са подходящи за по-големи разстояния. Ако трябва да покриеш някакъв периметър по-добре антена с кръгова диаграма. Поздрави. |
|||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Мисля за покриване на разтояние около 1.5 км, а тази е точно такава. Можеш ли да ме упътиш какво още ми е нужно, тази антена директо към кабела с интернет ли да я вържа? Малко ми е мътна тази тема, така че благодаря за разяснението
|
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Тази антена е outdoor, така че може да я монтираш и навън. За нея ти трябва рутер, към който да я включиш. Препоръчително на d-link като нея.
Връзката м/у рутера и антената е с кабел. Интернетът го включваш в рутера. |
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от freelancer | Всички скриптове от freelancer |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Блягодаря за разяснението. Най-накрая ми се изясни.
|
|||
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители: