Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
Правец
Тази тема е погледната 318 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 14.08.2008 13:33
gorgi1111
Калфа

имам един комп. Правец ще ми се да го пусна но нямам кабел за връзка между комп. и монитора като погледнах отзад на монитора видях буксата в която трябва да се сложи кабела и тя ми наподобяваше букса за антена аз не си спомням за такъв кабел да съм имал.
Някои знае ли от къде мога да си намеря такъв кабел?

Това мнение е редактирано от gorgi1111 на 14.08.2008 13:34
---------------------------
Потребител от: 23.04.08 | Всички уроци от gorgi1111 | Всички скриптове от gorgi1111
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на gorgi1111
Публикувано на: 14.08.2008 14:01
westony
Самурай

Модератор

1. Защо ти е да го пускаш ???
2. Отнесиго в MOST или Jar Computers и поискай букса би трябвало да имат :)

Успех

Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony

http://sig.garena.com/1462486.png
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на westony
Публикувано на: 14.08.2008 17:31
zaikoni
Самурай

Модератор

Цитат от westony@14.08.2008 14:01:
1. Защо ти е да го пускаш ???
2. Отнесиго в MOST или Jar Computers и поискай букса би трябвало да имат :)

Успех
Принципно е малко вероятно да имат защото съм запозната съм с асортимента и ако намериш ще  е цяло чудо но успех компа го пази внуците ти един ден ще изкарат много пари от него 

Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni

Човекът,който знае KAK,винаги ще има работа.Човекът който знае ЗАЩО,винаги ще бъде негов ШЕФ. "
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на zaikoni
Публикувано на: 14.08.2008 17:46
LDtease
Ронин

Виж не знам от къде можеш си намериш, но всъщност кабела е прост коаксял...
Някъде където продават видео техника може и да има обаче, тъи като все още се използват камери за наблюдение с такива кабели. Успех в съживяването на динозавъра... 

Потребител от: 27.04.08 | Всички уроци от LDtease | Всички скриптове от LDtease

А ти силен програмист ли си? :-D
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на LDtease
Публикувано на: 14.08.2008 18:12
gorgi1111
Калфа

аз букса за монитора ще нямеря но за компютъра букса за него ще ми е доста трудно да намеря

Потребител от: 23.04.08 | Всички уроци от gorgi1111 | Всички скриптове от gorgi1111
Публикувано на: 14.08.2008 18:43
westony
Самурай

Модератор

До колкото знам има web сайтове със схеми (от баща ми той се занимава с такива неща) пробвай из нета да намериш схемата на кабела и ако можеш си го нправиш, ако ли не отиди при някой техник или някой който може да ти помогне :)

Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony

http://sig.garena.com/1462486.png
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на westony
Публикувано на: 14.08.2008 21:02
LDtease
Ронин

Значи за монитора и компютъра трябва да са еднакви буксите ако не бъркам  или на теб ти трябва освен кабел и видео контролер ?!?

Този правец кои е 8С, 8B или 8D ???

Виж за 8С и 8В съм сигурен че имат вграден контролер но за 8D, не знам. Ако ли  както казах това е някъв коаксял вземи един поялник и си залепи кабела направо на платката, то и без това тези компютри са предвидени за конзоли ...

А между другото самия кабе се казва BMG, освен ако компютъра не е правец ХТ или някъв по-нов там е с RGB кабел.

Това мнение е редактирано от LDtease на 14.08.2008 21:15

Публикувано на: 15.08.2008 20:46
gorgi1111
Калфа

компютъра ми Правец 16

Публикувано на: 15.08.2008 20:49
gorgi1111
Калфа

Цитат от westony@14.08.2008 18:43:
До колкото знам има web сайтове със схеми (от баща ми той се занимава с такива неща) пробвай из нета да намериш схемата на кабела и ако можеш си го нправиш, ако ли не отиди при някой техник или някой който може да ти помогне :)

Можеш ли да ми кажеш такъв сайт защото аз търсих но безуспешно!

Публикувано на: 16.08.2008 00:36
vitorio_94
Чирак

пич такъв кабел лесно може да си направиш както ти казаха земш си 1 поялник но можеш да си го купиш сигорен съм че го има в някой от по старичките компютърни фирми

Потребител от: 09.08.08 | Всички уроци от vitorio_94 | Всички скриптове от vitorio_94
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на vitorio_94
Публикувано на: 16.08.2008 10:57
LDtease
Ронин

А не му трябва да търси стара компютърна фирма такива кабели още се използват, както казах в наблюдателните ситеми, да отиде в по-голям магазин за електриника и да питай.

А ако те мързи толкова ето ти сайта на един фен на Правец http://www.pravetz.info/index.html има си контакти пиши му да те светне от къде да си купиш кабела за да не обикаляш.

И 3-ти вариант влизаш във форума на техническия и пишеш че искаш такъв кабел и там ще те опътят от кои работещ Правец в 9 учебен блок да си го свалиш     

Това мнение е редактирано от LDtease на 16.08.2008 11:02

Публикувано на: 16.08.2008 23:10
gorgi1111
Калфа

Цитат от LDtease@16.08.2008 10:57:
А не му трябва да търси стара компютърна фирма такива кабели още се използват, както казах в наблюдателните ситеми, да отиде в по-голям магазин за електриника и да питай.

А ако те мързи толкова ето ти сайта на един фен на Правец http://www.pravetz.info/index.html има си контакти пиши му да те светне от къде да си купиш кабела за да не обикаляш.

И 3-ти вариант влизаш във форума на техническия и пишеш че искаш такъв кабел и там ще те опътят от кои работещ Правец в 9 учебен блок да си го свалиш     

Благодаря ти аз този сайт го бях видял но да изпратя емаил не бях мерси за идеята вече изпртих и чакам отговор

А и нещо друго да добавя буксите на двата края на кабела за връзка между комп. и монитора  за различни и е знам как ще се оправя ако тръгна да го разглабям!

Публикувано на: 17.08.2008 12:26
LDtease
Ронин

Да различни са, но нали ти казах че 16 битовите са с RGB кабел, а някои от старите монитори главно тези черно-белите или по точно зелено-черните нямат такава букса и ще ти кажа че има кабел както от BMG към RGB, така и от RGB към BMG, и както казах няколко пъти такива свръзки все още се използват. Аз самия съм връзвал даже Правец 8С на цветен монитор (малко известен факт, но по принцип каратеката е цветна  ).

Публикувано на: 18.08.2008 09:53
imagination
Ронин

Здравей.
Ако изхода на правеца е mini din,(камбанка), може да използваш обикновен audio/video кабел, от тидя дето се ползват за dvd-тата. Включваш го във вход video на телевизора и ще изкара картина. Верно може да е по-гадна от тази на специализиран монитор, но все пак ще се види нещо. То така и така се вижда гадно :) За да е цветно телевизора трябва да поддържа NTSC стандарта.
Ако е BNC (едни малко по-дебели с две шипчета острани) ще ти трябва по-специалн кабел, може и самоделка, и пак може да го включиш в телевизора.
Ако си от Варна мога да ти подаря няколко кабела и платка за разширение на паметта 512 кб :)
Поздрави.

Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination

http://www.absurdi.com
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на imagination
Публикувано на: 19.08.2008 11:24
gorgi1111
Калфа

за съжаление не съм от Варна.Ето и снимка на буксата на монитора http://img.data.bg/i.php?id=1109211&ctrl_id=98wboz а на компютъра са едни продълговати

1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008