XML Schema |
Публикувано от fipa на: 06.05.2004 15:24 |
|
Здравейте всички любители на XML езика,
В последните дни ми се наложи да се занимавам със създаването на XML Schema, която би трябвало да дава значително повече възможности от едно DTD, което отговаря на истината, поне по отношение на нещата, които аз исках да постигна, но за други неможах да намеря никаква информация или решения. Това което мен ме интересува е дали мога да огранича стойността в един tag в зависимост от стойността в друг: примерно имам два tags - <категория> и <стойност>, всeки един от тях има листа от стойностти, които могат да бъдат избрани: <категория> - филми, музика, спорт; <стойност> - action, анимация, комедия, r&b, rock, classic, плуване, ски, аеробика; когато пиша xml-file искам при задаването на стойността в tag <категория> възможностите на стойности в <стойност> да съответстват на категорията : <категория>филми</категория> <стойност>комедия</стойност>; другите две възможности в този случай биха били или action или анимация, но никоя от другите. Възможноли е това да се постигне с една XML Schema и ако е възможно как? Благодаря предварително Филип |
Публикувано от dunamis на: 10.10.2004 18:56 |
|
Според мен единствения начин е да опишеш вкяка категория по отделно.
<категория type='филм'> <стойност> екшън </стойност> <стойност> .... </стойност> </категория> <категория type='музика'> <стойност> ... </стойност> <стойност> ... </стойност> </категория> или нещо подобно |