Електронни фактури |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Здравейте! Как стоят нещата с електронните фактури. Някой от вас използва ли такива ... има ли повече информация за такива. Ще се радвам да ме светнете по въпроса ![]() Поздрави! |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
какво точно те интересува за ел. факурите ? |
|||
|
Потребител от: 10.05.07 | Всички уроци от bgspace | Всички скриптове от bgspace |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
За да бъде една електронна фактура валидна (пред финансовите институции), тя трябва да отговаря на куп условия, както наши, така и международни. Те включват: задължителните полета в документа, начините и сроковете за съхраняването му (и от двете страни, за които тоя документ се отнася), условия за сигурност и още някакви неща. - Ако искаш да ползваш нечия публична услуга за издаване и съхраняване на такива фактури, първо трябва да се убедиш, че тя отговаря на всички изисквания. (Може да добиеш представа за тях например като прочетеш становището на НАП за услугата eFactura на Банксервиз.) - Ако искаш да напишеш своя такава услуга, тогава спазването на тези условия ще стане твоя задача. Мисля, че ако си сигурен, че си ги спазил, не е задължително на свой ред да отправяш запитване към НАП за мнение. |
|||
|
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Тези изисквания къде могат да бъдат прочетени. Има ли нещо като държавен източник? Смятам сам да си направя системата. Мерси. |
|||
|
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Разгледай накоя ERP или CRM системи в тях има почти всички видове фактури в ел. вариант и още купища неща. |
|||
|
Потребител от: 10.05.07 | Всички уроци от bgspace | Всички скриптове от bgspace |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
На мен ми стана достатъчно ясно от ей това четиво: http://www.efaktura.bg/bg/page/24 Защото е обяснено не за конкретната система, а по принцип какво да се спазва. И е от официална институция. |
|||
|
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---