MySQL id ? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
значи искам следното нещо ... когато пусна нова анкета от anketa.php ( пример ) след пускането да се съхранява по id например anketa.php?id=92 и след създаването на нова анкета автоматично да се прехвърля във predlojeniq.php и в тоз файл да има по 3-4 анкети със заглавията си и като се цъкне вече на самото заглавие тогава да се показва самата анкета Възможно ли е това нещо и ако някой не разбира ко искам да кажа нека да пита пак ще дам нагледен пример П.С. обеснявайте като за бавно развиващ се ако може , защото не съм много наясно с MySQL |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 22.04.08 | Всички уроци от NoExpire | Всички скриптове от NoExpire Мразя да обичам, обичам да мразя |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Няма нищо сложно! Правиш едно поле id - за пример(това попринцип е съкратено identity number - личен номер и от там ги кръщават id) слагаш му едно `id` int(255) NOT NULL AUTO_INCREMENT и най-отдолу едно PRIMARY KEY(`id`) Какво прави това? Това поле само ще се запълва! Т.е. няма нужда ти да го попълваш, то само си следи кой номер следва и следователно го прилага. Другото, как ще стане със заглавие: Да речем имаш едно поле `title` varchar(255) NOT NULL, Това ще ти изпълнява ролята на Титлата/заглавието! Сега как ще стане изваждането на резултати: $sel = mysql_query("SELECT * FROM table LIMIT 0,3"); //Мисля че така ще изкара 3 резултата ама все не мога да го разбера как става точно! // И следва най-важната част: while($row = mysql_fetch_array($sel)) { echo "<a href=\"anketa.php?id=".$row['id']."\">".$row['title']."</a><br>"; } Та да обясня какво става тук! mysql_fetch_array прави масив със всички полета(както в примера) и за да може да ги изкараме докато можем(докато условието за Селекта е валидно) правим масив който докато е true(верен) да изкара резултата в { и } и да повтори докато условието/селекта стане FALSE/грешен. Поздрави дано си разбрал! |
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Дам разбрах мерси , но имам 3 таблици за анкетата vote vyprosi , otgovori , сега трябва да ги направя тез двете таблици отделно ли или трябва да ги сложа в някоя от тез трите дето по горе казах че ги имам |
|||
|
Потребител от: 22.04.08 | Всички уроци от NoExpire | Всички скриптове от NoExpire Мразя да обичам, обичам да мразя |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
е ми във vyprosi ще са ти полетата които ти дадох! Там нали трябва да има заглави и id тая таблица и то се прави с тях както показах горе! поздрави! |
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: