Една заявка :) |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здр, опитвам се да направя една заявка, нещо не се справям :) Идеята е следната: Имам 2 таблици 1: users id username ... ... 2: messages id from_id - id от т. 1 to_id - id от т. 1 date from_del to_del Искам да извадя по 1 име ( имената са в таблица 1), които са от from_id и to_id до сега горе долу стана така: Select *,UNIX_TIMESTAMP(sb_onstamp) as t from users AS t1, messages as t2 where t2.to_id=t1.id and from_id=19 and to_del='no' group by to_id order by t2.id desc Select *,UNIX_TIMESTAMP(sb_onstamp) as t from users AS t1, messages as t2 where t2.from_id=t1.id and to_id=19 and to_del='no' group by from_id order by t2.id desc Така си вадя 1-во from и после to ... но иска ако може да са в една заявка ... :) Не съм убеден възможно ли е, но ако е то, Ви моля за малко помощ! Идеята е да си групирам съобщенията по потребители .. да стане като кореспонденция .. дали аз съм писал или са ми писали на мен ... да извежда 1 потребител, съответно като си натисна на него да ми извежда вече диалога м/у двама ни... Ако ползвам 1 - от горните заявки ми извежда само ако аз съм писал към него или обратно ... |
|||
|
Това мнение е редактирано от run_time на 31.07.2008 23:28
---------------------------
Потребител от: 23.08.07 | Всички уроци от run_time | Всички скриптове от run_time |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Ето така трябва да ти е кода : $ord = ""; switch($this->sort){ case "to_id": $ord = " to_id"; default: case "from_id": $ord = " from_id"; } select * , UNIX_TIMESTAMP(sb_onstamp) as t from users AS u FULL JOIN messages as m on u.id=m.to_id where from_id =19 and to_del='no' group by $ord order by m.id desc |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 10.05.07 | Всички уроци от bgspace | Всички скриптове от bgspace |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: