въпрос относно mysql заявки, целта е по-голямо бързодеиствие |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
имам следния въпрос коя от двете двоики заявки ще се изпълни по-бързо и защо? имаме таблици тест1 и тест2 с полета по които ще връзваме test_id и поле в което търсим test_name: 1.а "select tt1.test_name from test1 tt1 , test2 tt2 where tt1. test_id=tt2. test_id"; 2.a "select test1.test_name from test1 , test2 where test1. test_id=test2. test_id"; тук имам в предвид използването на синоними за таблиците или не 1.б "select test1,test_name from test1 , test2 where test1. test_id=test2. test_id"; 2.б "select test1.test_name from test1 inner join test2 using(test_id) where 1"; тук имам в предвид джойновете. питам за щото имам страхотен проблем с един сайто който дори не е с голиама база а ми забива целия сървър заради него вдигах брой конекции кешове малко се по оправи но пак продължава да забива при освободени 1000 канкции тои на 80 - 100 забива , като пусна процес лист с mysqladmin виждам че се изпълняват заявки но със статус локед което ме навейда на мисълта не им е правилно индексирана базата данни. понеже www i mysql са на различни сървъри пробвах за мрежови проблеми но няма. моля за помощ. |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 09.06.06 | Всички уроци от pecito | Всички скриптове от pecito |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
ами правилно индексирана какво значи? катоя погледнеш и знаеш целта на апп-а трябва да ти е ясно кои полета се индексират ... проблем може да има ако сравняваш пострингово, но в твоя случай мисля че проблема е друг ... недеи да позволяваш на сял сървара да разрешава повече от 100 конекции и виж защо толкова много конекции се отварят, като разбереш ше си решиш проблема, въпреки че ако заявките са ти бавни сервера ще отваря нова кконекция докато старата заявка не се изпълни коеот ме навежда на мисълта да погледнеш в slow query log-а :) .. там ше видиш коя заявка наи много ти бави, ако е на общ хостинг може би кода които се оптиваш да твик-неш не е виновен :) |
|||
|
Потребител от: 20.04.05 | Всички уроци от zetxx | Всички скриптове от zetxx |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Случайно да не би да ползваш pconect (permanent connect) на PHP. АКо го ползваш махай го.Точно това предизвиква подобни проблеми. Използвай mysql_connect а НЕ mysql_pconect. тя връзката отново ще се кешира така че няма да губиш време за оторизиране но няма да имаш buffer overflow както в случая. Надявам с с това да оправиш проблема ако ли не пробвай да използваш my_small.cnf временно за да видиш има ли промяна.АКо има значи нещо по конфигурацията на mysql не е наред. |
|||
|
Потребител от: 07.11.08 | Всички уроци от gatakka | Всички скриптове от gatakka |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
благодаря за помоща,много благодаря |
|||
|