Eclipse не ми разпознава windows1251 файлове |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Здравейте!
Използвам Ubuntu и Eclipse. За съжеление Eclipse-то ми отваря всички файлове в UTF-8 и нямам опция да сменя кодировката на windows1251, тъй като имам такива текстове вътре. Има ли възможност да се добави по някакъв начин тази опция, да може да се работи с win1251 файлове? Благодаря на всички! |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() |
Project -> Properties -> Text file encoding и там просто зареждаш нужният енкодинг ако е различен от този по-подразбиране.
Ако нямаш там просто си настрой Линукса правилно ;). Има хиляди материали по тази тема. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Да, ми точно там няма нужния encoding
Дай линк да вида, къде са тези хиляди материали. |
|||
|
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
http://packages.ubuntu.com/dapper/x11/xfonts-cronyx-cp1251-75dpi
Този пакет не ти ли върши работа? Едно просто търсене за това ще ти даде толкова много резултати, че ще се чудиш кой да гледаш. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Мерси за линка, инсталирах всичко и до там. След рестарт няма нищо ново. Отново като отида да избера кодировката на даден файл ми дава само UTF-8. Да няма някаква врътка в Eclipse да се прави нещо. Да ти кажа под Win като ползвам също Eclipse отново ми я няма тази кодировка в опциите. Аз си мисля, че трявба да се инсталира нещо друго. При теб веднага ли тръгна?
|
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Абсолютно винаги.
А щом ти я няма и на Windows проблема е в Eclipsa. Да не ползваш някаква бета, стара версия или ... знам ли и аз? Там се води CP1251 не windows-cp1251. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Инсталирал съм си Eclipse 3.2 и като плъгин phpeclipse. Ти с какво си?
Един колега е с PDT 3.3.1.1 и въпреки това няма тази кодировка. |
|||
|
Това мнение е редактирано от Mutatos на 22.04.2008 17:32
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Нещо явно ми се спи
Полето от което се избира какъв да е енкодинга е същевременно и текстово поле в което може съвсем спокойно да се напише cp1251 и да се натисне OK и всичко ставало ![]() Та така, реших проблема! Мерси за съветите! Поздрави! |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Може би съм го писал и затова си е стояло пред мен ... не помня вече беше преди доста години ;).
|
|||
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|
|
| |
Още по темата:
php форум,
flash форум,
html форум,
it форум,
seo форум,
vista форум,
pc форум,
css форум,
java форум,
mysql форум,
дизайн форум

Дай линк да вида, къде са тези хиляди материали.