POMOGNETE |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
трqбва ми решението на една задача написана на Паскал.Моля Ви всички вие които програмирате на Паскал дайте ми предложение как да си напиша програмата!!!
задача: Да се състави програма, която пресмята средно геометрично на няколко цели числа, въведени от клавиетурата.въвеждането на числата продалжава до първото неотрицателно число.То не участва в произведението. Резолтата да се изведе с три цифри в дробната част на числото. П.С. Предварително ви благодря за помоща!!! jpg: Препоръчвам ти кирилица. // mrhellish : Малко е дразнещо да се преписва половината пост на ръка, има кирилизатор, Пишете на кирилица! //Не пишете целия си пост с ГЛАВНИ букви, други подобни теми ще се прекратяват! |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 07.06.08 | Всички уроци от elle_el | Всички скриптове от elle_el |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Научете се да пишете на български и най-вече с МАЛКИ букви!
|
|||
|
Потребител от: 12.04.08 | Всички уроци от mrhellish | Всички скриптове от mrhellish MrHellish™ |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Марти няма оправия така или иначе пак няма да го направят другия път "пропаднала работа"
А колкото да задачата последното ми занимание с този език беше в далечната 2001 година. Смисълът е да въведеш най напред самите числа докато не достигнеш да неотрицателно |
|||
|
Това мнение е редактирано от zaikoni на 10.06.2008 13:09
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni Човекът,който знае KAK,винаги ще има работа.Човекът който знае ЗАЩО,винаги ще бъде негов ШЕФ. " |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от zaikoni@09.06.2008 11:40: Марти няма оправия така или иначе пак няма да го направят другия път "пропаднала работа" А колкото да задачата последното ми занимание с този език беше в далечната 2001 година. Смисълът е да въведеш най напред самите числа докато не достигнеш да неотрицателно.Среднораитметично и в пети клас знаят че се намира като се съберат числата и се разделят на техния брой.След това резулата трябва да се сложи от подходяш тип,аз бих го сложила float(за C++) и тогава ще е с единична точност резулатта ще се извежда(6 знака след десетичната запетая)и май това е ![]() cout<<setprecision(10)<<(double) b<<endl; извежда b с точност до 10 знака след запетаята, мисля че е така, поправете ме ако греша ![]() А за задачата, и да имаш повърхностни знания можеш да я напишеш, ама мързел ![]() |
|||
|
Потребител от: 12.04.08 | Всички уроци от mrhellish | Всички скриптове от mrhellish MrHellish™ |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
:) :) :)
CODE
=> 3.333 :P |
|||
|
Това мнение е редактирано от Miro на 09.06.2008 22:20
Потребител от: 22.09.06 | Всички уроци от Miro | Всички скриптове от Miro |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от Miro@09.06.2008 22:19: :) :) :)CODE
=> 3.333 :P ![]() |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
@zaikoni, става дума за средно геометрично, а не за средно аритметично.
Първото, доколкото знам, не се учи в пети клас. Освен това мисля, че сте сгрешили условието. Въвеждането трябва да спре до първото отрицателно число. Ако въведем четен брой числа и между тях има отрицателно число, то средно геометрично не може да се изчисли: Не съществува четен корен от отрицателно число. Средното геометрично се изчислява като корен N-ти от произведението на N числа. Естествено нулата също трябва да се изключи, ясно е защо. CODE
|
|||
|
Потребител от: 15.01.08 | Всички уроци от gomaker | Всички скриптове от gomaker |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: