Защo е бавно? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Имам един странен проблем, стандартната функция в Windows CloseHandle(HANDLE hHandle), която затваря отворен HANDLE ми се бави,
точно 10 секинди преди да затвори отворен файл с CreateFile. Странното е че това се проявява само когато файла е отворен И с права за писане. Така че ако някой има каквато и да е идея къде може да е проблема моля да сподели. |
|||
|
Това мнение е редактирано от levskiiiwo на 09.06.2008 15:58
---------------------------
Потребител от: 14.03.06 | Всички уроци от levskiiiwo | Всички скриптове от levskiiiwo |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
А може ли да видим някакъв код? Интересен проблем! Първото ми предположение е, че отваряш файл от външно устройство или чужда файлова система. Пробвай и на друга машина за да изключиш проблем от уина. Може и антивирусната да е виновна.
|
|||
|
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Правилно предполагаш, че е може да е антивирусната (в моя случай НОД).
Това го намерих след като писах и в други формуми и наистина антивирусната беше проблема. Тя явно закача нещо като филтър на подобни извиквания на функции към файловата система. Явно това се бави. Сега обаче си остава, проблема че неможе да си махнеш антивирусната програма, че да нямаш подобен проблем. Извикванията са: HANDLE h; h = CreateFile(FileName GENERIC_READ | GENERIC_WRITE, FILE_SHARE_READ | FILE_SHARE_WRITE | FILE_SHARE_DELETE, 0, OPEN_EXISTING, 0, NULL); ... CloseHandle(h); Трябва някакво решение, ако някой има идей може да сподели. |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 14.03.06 | Всички уроци от levskiiiwo | Всички скриптове от levskiiiwo |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Може този филтър да се шашка от многото права за споделяне. Ако не служи за комуникация, пробвай да го отвориш с FILE_SHARE_NONE или FILE_SHARE_READ. Иначе може да го възприема като комуникационен файл, и да проверява всяка извършена модификация при затварянето. И ако има много на брой WriteFile заявки...
|
|||
|
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---