Насоки ... |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Значи взела съм да чета една голяма книга за С++ и съм някаде до средата почти, понеже има мн примери и доста бовно я чета. А тая задача просто изглежда не съм стигнала до там в книгата.
Ако може с нещо да помогнете или поне за предефинирането да напишете нещо и за тая "big tree" функция, аз сега ги чета тия класове. Благодаря Създайте клас Quadratic, който съдържа коефициентите на квадратен полином в динамично заделен масив от тип double. Използвайте "big tree" управляваща функция. Използваите този клас да покажете: (1)Разликата между инициализацийте Quadratic s; Quadratic t=s; и задайте Quadratic s; Quadratic t; s=t; (2) Факта, че всички конструирани обекти се разружават автоматично. (2) Факта, че конструктора за копие се извиква, когато обекта се предава по стойност на функцията (3) Факта, че конструктора за копие не се извиква когато параметъра е зададен по адрес reference (4) Факта, че конструктора за копие се използва да копира връщащата стойност на обекта Създайте член функция, която пресмята стойността на квадратна функция за дадена стойност. Предефинирайте + и - за изваждане и събиране на два полинома и унарния оператор * който връща вярно и невярно, в зависимост от това, дали квадратното уравнение има или няма корени. Предефинирайте поточните оператори << и >>. |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 09.06.08 | Всички уроци от tanq_88 | Всички скриптове от tanq_88 |
||||
|
|
||||
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|