Ще може ли да ми помогнете:) |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Имам да правя курсова на с++ със следното условие: Да се дефинира базов клас за студент зададен с име,фак. номер, и номер на групата.Да се дефинира производен клас за успех зададен с 2 масива от оценките по всички дисциплини за 2 семестъра(броят на оценките за всеки семестър е 5);Класовете да включват конструктори без параметри за попълване на член-променливите в диалог. Да се определят и извеждат средният успех за всяка група и максималният и минималният среден успех за всяка група. Да се извеждат оценките за вскички студенти и оценките за студенти от зададена група. Да се предифинира операцията << която да се използва за извеждане на данните. Данните да се съхраняват във файл. Аз съм направила една мъничка част,за която даже не съм сигурна дали е вярна:)Много бих се радвала на помощ... благодаря ви:) малката фея:) #include <cstdlib> #include <iostream> #include <string> using namespace std; class student { public: char name[20]; char fakultet[10]; char FN[20]; int Numbers; student(); //this is a constructor void display(); //prototype na chlen funckiqta display } ; student::student() { cout<<"Input names:\n"; cin>>name; cout<<"input FakNum\n"; cin>>FN; cout<<"Input fakultet:\n"; cin>>fakultet; cout<<"Input Group Number:\n"; cin>>Numbers; } void student::display() { cout<<"\n Student:"; cout<<name<<"\n"; cout<<"Faculty Number:"; cout<<FN<<"\n"; cout<<"Faculty:"; cout<<fakultet<<"\n"; cout<<"The number of the Group is:"; cout<<Numbers<<"\n"; } class uspeh : public student { public: int PurviSem[5]; int VtoriSem[5]; uspeh(); void writeData(); }; uspeh::uspeh() { cout<<"Input marks for first term:\n"; for (int i=1;i<=5;i++) { cout<<"Ocenka Nomer "<<i<<":"; cin>>PurviSem[i]; } } void uspeh::writeData() { for (int i=1;i<=5;i++) cout<<PurviSem[i]<<" "; } int main() { uspeh* grupa; int br; cout<<"Vuvedete dannite \n"; cout<<"broi lica :\n"; cin>>br; grupa=new uspeh ; cout<<"\n\n izvejdane na danite\n"; for(int i=0;i<br;i++) cout<<"\n Marks of the first term for "<<i <<"student are: "; grupa[i].writeData(); delete []grupa; system("pause"); } |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 12.11.08 | Всички уроци от malkata_feq | Всички скриптове от malkata_feq |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Започна сезона на курсовите ....... |
|||
|
Потребител от: 07.12.07 | Всички уроци от Skull | Всички скриптове от Skull =============================================== Sianan Sakich-Sunce moje ================================================================================================================================ http://pbs.free.bg/-html,css,php,c++,c#,delphi, perl, python, ================================================================================================================================ |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Значи до секларацията на класовете мисля че си се справила що годе но main()- нати не ми се нравиа защо не си направиш допълнителни функции и после просто да ги викаш в main() |
|||
|
Потребител от: 13.04.08 | Всички уроци от vesela_f | Всички скриптове от vesela_f :* zdraweite na wsi4ki |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|
|
| |