Бягащо бутонче |
|||||||||||
|
|||||||||||
|
|
|||||||||||
![]() ![]() ![]() |
Знаете,че рядко пиша но наистина има проблем-това не ми е курсова задача (Не си позволявам такива неща и не ги одобрявам :) ) просто заниманието ми с .Net developmenta ми е едно от хобитата,въпреки че сам на доста доста начално ниво та да попитам ако някой има идея как да стане това: Имам една проста Windows Form-ичка правя си едно бутонче на нея по обичаиният начин-това което искам да направя е когато приближа курсора на мишката това бутонче да "бяга" и да "не позволява" да се click-не Надявам се че някой ще има идея как да стане ! Поздрави! |
||||||||||
|
Това мнение е редактирано от zaikoni на 29.11.2008 22:34
---------------------------
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni Visual Studio 2008 only (to the next version :-)) |
|||||||||||
|
|
|||||||||||
|
|||||||||||
|
|
|||||||||||
![]() ![]() |
Не съм много запознат със .NET даже да не кажа никак пиша предимно на C и assembler но ще се опитам да ти покажа как може да стане под C пък ти си го преобразувай за .NET. Значи в общи линии нещата стоят така създаваш си бутон в прозореца на приложението и подменияш процедурата на прозореца със такава за бутона за да може да генерира съобщения mouse move за бутона като по този начин ще прихваща когато мишката е върху бутона.Процедурата за подмяна трябва да се извика при самото създаване на прозореца на приложението по следния начин като първо си декларираш една структуа за да може с нейна помощ да подменим функцията на прозореца. CODE
след това правиш и самата подмяна в момента на създаване на прозореца CODE
Функцията InsertButton(GetDlgItem(hWnd, BUTTON_ID)); прави подмяната. На бързо съм ти сглобил една малка програмка която да демонстрира използвания от мен подход. Ами това е в общи линии не го обясних както трябва но не мога да обяснявам хубаво и други са ми го казвали за туй ще приложа кода на програмата със VC++ 6.0 ще може да си я компилираш и да разучиш кода. CODE
CODE
CODE
PS. за да го компилираш си сложи в директорията една икона със следното име sample.ico за съжаление няма как да кача кода. |
||||||||||
|
Това мнение е редактирано от sullivan на 30.11.2008 16:09
Потребител от: 01.12.06 | Всички уроци от sullivan | Всички скриптове от sullivan |
|||||||||||
|
|
|||||||||||
|
|
|||||||||||
![]() ![]() ![]() |
@sullivan Много ти благодаря наистина и да не успея да го модифицирам към C# (в koeto съмнявам ) но за C# ще ми трябват още неща мерси многогоогогог наистина за отделеното време |
||||||||||
|
Това мнение е редактирано от zaikoni на 30.11.2008 17:10
Потребител от: 30.01.08 | Всички уроци от zaikoni | Всички скриптове от zaikoni Visual Studio 2008 only (to the next version :-)) |
|||||||||||
|
|
|||||||||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: