Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
Помощ за motion tween!!!
Тази тема е погледната 179 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 24.08.2008 11:11
polly_p42
Чирак

Здравейте, тотално забих, някой да помогне моля! Ето проблема:
Имам няколко файла, единия е главен, с movie clip, съдържа бутони, които отварят други файлове ( loagMovie("fail.swf"). Въпросния fail.swf е с motion tween. Работи си когато го разглеждам самостоятелно, но когато го отворя с бутона от главния файл, зарежда и се повтаря отново и отново, докато не го затворя. Опитах да го спра ( stop(); ). Обаче идеята на motion tween-a е като мине мишката там върху едни картинки, да се анимират, а не като го заредя да се анимират веднъж и толкоз... Трябва ми да не се анимират, а когато мина с мишката върху тях, тогава да се стартира анимацията.
Не знам дали го обясних като хората, но ако някой ме е разбрал, моля да помогне!!!

---------------------------
Потребител от: 28.03.08 | Всички уроци от polly_p42 | Всички скриптове от polly_p42
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на polly_p42
Публикувано на: 24.08.2008 13:06
westony
Самурай

Модератор

Цитат от polly_p42@24.08.2008 11:11:
Здравейте, тотално забих, някой да помогне моля! Ето
проблема:
Имам няколко файла, единия е главен, с movie clip, съдържа бутони, които отварят други файлове
( loagMovie("fail.swf"). Въпросния fail.swf е с motion tween. Работи си когато го разглеждам
самостоятелно, но когато го отворя с бутона от главния файл, зарежда и се повтаря отново и
отново, докато не го затворя. Опитах да го спра ( stop(); ). Обаче идеята на motion tween-a е като
мине мишката там върху едни картинки, да се анимират, а не като го заредя да се анимират
веднъж и толкоз... Трябва ми да не се анимират, а когато мина с мишката върху тях, тогава да се
стартира анимацията.
Не знам дали го обясних като хората, но ако някой ме е разбрал, моля да помогне!!!
Мога
да ти помогна само за ActionScript3.0 и пробвай този туиин на дето се изпълнява само един път да
сложиш това:

CODE
1
2
3
4
5
6
7

ime.addEventListener (MouseEvent.ROLL_OVER, funckiq);

fucntion funciq(e:MouseEvent):void
{

Tweener.addTween( element. {_frame:koi freim, time:0.5, trabsition:"linear"});
}

---------------------------
Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony

http://sig.garena.com/1462486.png
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на westony
 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008