Не сте регистриран! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО, за да използвате услугите на сайта!

Нова тема
Въпрос за публикации във форума към администраторите
Тази тема е погледната 757 пъти
Добави темата към любими | Принтирай темата | Нова тема 
Публикувано на: 11.06.2007 20:24
geooorgi
Чирак

Може ли да публикувам уроци,които съм свалял от различни сайтове,като запазвам оригиналното име на автора.И които липсват на сайта,естествено.
 С уважение:geooorgi

---------------------------
Потребител от: 20.04.06 | Всички уроци от geooorgi | Всички скриптове от geooorgi
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на geooorgi
Публикувано на: 11.06.2007 20:45
iwanov
Майстор

Администратор

Цитат от geooorgi@11.06.2007 20:24:
Може ли да публикувам уроци,които съм свалял от различни сайтове,като запазвам оригиналното име на автора.И които липсват на сайта,естествено.
 С уважение:geooorgi

Преписването от БГ сайтове е забранено !
Можеш да превеждаш уроци от чужди сайтове.
Да речем някъде видиш урок на английски и ти спокойно можеш да го преведеш и да го изпратиш.

Поздрави

Потребител от: 06.02.07 | Всички уроци от iwanov | Всички скриптове от iwanov

Не е важно да си готин, готино е да си важен.
'Nemo saltat sobrius nisi forte insanit' - 'Nobody dances sober unless he's insane' - Ciccero :)
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на iwanov
Публикувано на: 11.06.2007 21:29
PureEvil
Самурай

Значи от българи не може да се краде, но от другите може???
Ако урок е публикуван с неподходящ лиценз или нямаш право да го разпространяваш защо трябва да го превеждаш и да го публикуваш другаде?

Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil

Liberate Tu Temet Ex Inferis
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на PureEvil
Публикувано на: 11.06.2007 22:03
iwanov
Майстор

Администратор

Цитат от PureEvil@11.06.2007 21:29:
Значи от българи не може да се краде, но от другите може???
Ако урок е публикуван с неподходящ лиценз или нямаш право да го разпространяваш защо трябва да го превеждаш и да го публикуваш другаде?

Това че превеждаш някаква информация и я побликуваш в БГ сайт или някаде друкаде неможе според мен да се нарече кражба.
Има много българи които превеждат книги от друк език на български ,за тях какво да кажем че са крадци ли ? Ако е така дай да ги съдим и да ги вкарваме в затворите. (Това е само пример)

Достатъчно явно е че трябва да се направят нови правила на сайта.

Поздрави

'Nemo saltat sobrius nisi forte insanit' - 'Nobody dances sober unless he's insane' - Ciccero :)
Публикувано на: 11.06.2007 23:21
PureEvil
Самурай

Да си чувал някога за лицензи??? Когато не е указано никакъв лиценз: се приема че правата са запазени и точка. Нямаш право да превеждаш да го ползваш ... освен ако не питаш автора и той не ти разреши.

Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil

Liberate Tu Temet Ex Inferis
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на PureEvil
Публикувано на: 12.06.2007 00:12
iwanov
Майстор

Администратор

Цитат от PureEvil@11.06.2007 23:21:
Да си чувал някога за лицензи??? Когато не е указано никакъв лиценз: се приема че правата са запазени и точка. Нямаш право да превеждаш да го ползваш ... освен ако не питаш автора и той не ти разреши.

Да чувал съм за лицензи. Не съм от вчера на тази земя.

Публикувано на: 12.06.2007 00:19
Mutatos
Император

Администратор

Според мен, както казва и PureEvil, за да се преведе пълен урок, трябва разрешението на автора на урока. Но ако се взимат частични неща от урока, не вярвам, че трябва да се пита автора.

Всеки урок е духовна дейност и тя е със запазени права на нейния автор!

Ако е новина, тогава това вече е нещо друго, при което не се задължава да се иска разрешение от автора, а може да се публикува, НО е задължително да се постави препратка към източника!!!

Поне това съм чел някъде.

Не знам за какво трябва да има нови правила в сайта. Кажете какво трябва да се промени?

Поздрави и лека нощ

Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos

Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...!
напиши eMail напиши лично съобщение виж профила на Mutatos
Публикувано на: 12.06.2007 01:13
iwanov
Майстор

Администратор

Цитат от Mutatos@12.06.2007 00:19:
Според мен, както казва и PureEvil, за да се преведе пълен урок, трябва разрешението на автора на урока. Но ако се взимат частични неща от урока, не вярвам, че трябва да се пита автора.

Всеки урок е духовна дейност и тя е със запазени права на нейния автор!

Ако е новина, тогава това вече е нещо друго, при което не се задължава да се иска разрешение от автора, а може да се публикува, НО е задължително да се постави препратка към източника!!!

Поне това съм чел някъде.

Не знам за какво трябва да има нови правила в сайта. Кажете какво трябва да се промени?

Поздрави и лека нощ :-)

Просто добави една подточка в правилата че преписването на уроци е строго забранено.

Айде лека вечер и от мен.

1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост)  
Активни потребители: ---

IT-PLACE.NET © 2004 - 2008