Въпрос за публикации във форума към администраторите |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Може ли да публикувам уроци,които съм свалял от различни сайтове,като запазвам оригиналното име на автора.И които липсват на сайта,естествено.
С уважение:geooorgi |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 20.04.06 | Всички уроци от geooorgi | Всички скриптове от geooorgi |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от geooorgi@11.06.2007 20:24: Може ли да публикувам уроци,които съм свалял от различни сайтове,като запазвам оригиналното име на автора.И които липсват на сайта,естествено.С уважение:geooorgi Преписването от БГ сайтове е забранено ! Можеш да превеждаш уроци от чужди сайтове. Да речем някъде видиш урок на английски и ти спокойно можеш да го преведеш и да го изпратиш. Поздрави |
|||
|
Потребител от: 06.02.07 | Всички уроци от iwanov | Всички скриптове от iwanov Не е важно да си готин, готино е да си важен. 'Nemo saltat sobrius nisi forte insanit' - 'Nobody dances sober unless he's insane' - Ciccero :) |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Значи от българи не може да се краде, но от другите може???
Ако урок е публикуван с неподходящ лиценз или нямаш право да го разпространяваш защо трябва да го превеждаш и да го публикуваш другаде? |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от PureEvil@11.06.2007 21:29: Значи от българи не може да се краде, но от другите може???Ако урок е публикуван с неподходящ лиценз или нямаш право да го разпространяваш защо трябва да го превеждаш и да го публикуваш другаде? Това че превеждаш някаква информация и я побликуваш в БГ сайт или някаде друкаде неможе според мен да се нарече кражба. Има много българи които превеждат книги от друк език на български ,за тях какво да кажем че са крадци ли ? Ако е така дай да ги съдим и да ги вкарваме в затворите. (Това е само пример)Достатъчно явно е че трябва да се направят нови правила на сайта. Поздрави |
|||
|
Потребител от: 06.02.07 | Всички уроци от iwanov | Всички скриптове от iwanov Не е важно да си готин, готино е да си важен. 'Nemo saltat sobrius nisi forte insanit' - 'Nobody dances sober unless he's insane' - Ciccero :) |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Да си чувал някога за лицензи??? Когато не е указано никакъв лиценз: се приема че правата са запазени и точка. Нямаш право да превеждаш да го ползваш ... освен ако не питаш автора и той не ти разреши.
|
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от PureEvil@11.06.2007 23:21: Да си чувал някога за лицензи??? Когато не е указано никакъв лиценз: се приема че правата са запазени и точка. Нямаш право да превеждаш да го ползваш ... освен ако не питаш автора и той не ти разреши.Да чувал съм за лицензи. Не съм от вчера на тази земя. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Според мен, както казва и PureEvil, за да се преведе пълен урок, трябва разрешението на автора на урока. Но ако се взимат частични неща от урока, не вярвам, че трябва да се пита автора.
Всеки урок е духовна дейност и тя е със запазени права на нейния автор! Ако е новина, тогава това вече е нещо друго, при което не се задължава да се иска разрешение от автора, а може да се публикува, НО е задължително да се постави препратка към източника!!! Поне това съм чел някъде. Не знам за какво трябва да има нови правила в сайта. Кажете какво трябва да се промени? Поздрави и лека нощ ![]() |
|||
|
Потребител от: 18.04.04 | Всички уроци от Mutatos | Всички скриптове от Mutatos Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от Mutatos@12.06.2007 00:19: Според мен, както казва и PureEvil, за да се преведе пълен урок, трябва разрешението на автора на урока. Но ако се взимат частични неща от урока, не вярвам, че трябва да се пита автора. Всеки урок е духовна дейност и тя е със запазени права на нейния автор! Ако е новина, тогава това вече е нещо друго, при което не се задължава да се иска разрешение от автора, а може да се публикува, НО е задължително да се постави препратка към източника!!! Поне това съм чел някъде. Не знам за какво трябва да има нови правила в сайта. Кажете какво трябва да се промени? Поздрави и лека нощ :-) Просто добави една подточка в правилата че преписването на уроци е строго забранено. Айде лека вечер и от мен. |
|||
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: