Генериране на PDF файл от HTML съдържание? |
Публикувано от tonto на: 03.05.2008 10:51 |
|
Здравейте!
Първо за целта на занятието: електронен архив на документи за вътрешнофирмено ползване. Вмомента функционира чрез ъплоуд на PDF копие на вече създаден документ, описването му и пъхането му в база данни. Обаче има изискване да може документите да не се качват сканирани, а да се създават от системата и да се генерира въпросният PDF файл. Та, до момента съм си затрил 2-3 дни да правя опити с FPDF и разните му разширения като UFPDF и HTML2PDF. Но кирилица така и не се показа. Някой някакви идеи? |
|
---------------------------
U can fool some people some times, but u can't fool all the people all the time. |
Публикувано от bebolinka на: 03.05.2008 11:15 |
|
Здрасти,
вземи да сложиш фонт, който поддържа кирилица, примерно Arial CYR и пробвай пак. Съмнявам се че не може да стане с кирилица. |
Публикувано от Mutatos на: 03.05.2008 11:20 |
|
Здрасти,
става с кирилица без проблем. Преди време бях генерирал всички уроци в сайта с FPDF. Трябва да си създадеш собствен шрифт. Ето и едно уроче по въпроса ![]() http://www.fpdf.de/tutorials/7/ Поздрави! |
|
Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
Публикувано от raddo на: 03.05.2008 12:35 |
|
Ако искаш пробвай TCPDF, има готови кирилизирани шрифтове.
|
Публикувано от tonto на: 03.05.2008 14:48 |
|
Подкарах TCPDF, ще го видим как ще се справи с HTML-а - най-много да се наложи да го поусъвършенствам малко
Благодарен :) |
|
U can fool some people some times, but u can't fool all the people all the time. |
Публикувано от DUCKFACE на: 23.06.2008 20:57 |
|
помощщщщщщщщщщ
кажете как се оправяте с тези шрифтове ... побърках се трети ден не мога да се справя ... какво ли не пробвах и ТЦПДФ и ФПДФ ... не става и нестава ... някой може ли да ми изпрати готови пхп и з. |
Публикувано от Bibi на: 23.06.2008 22:38 |
|
Аз използвам тези:
bibi.djendo.net/pdf_fonts.rar |
Публикувано от tonto на: 25.06.2008 09:54 |
|
Цитат от DUCKFACE@23.06.2008 20:57: помощщщщщщщщщщкажете как се оправяте с тези шрифтове ... побърках се трети ден не мога да се справя ... какво ли не пробвах и ТЦПДФ и ФПДФ ... не става и нестава ... някой може ли да ми изпрати готови пхп и з. При мен всичко работи на пушка, ако искаш пиши на ICQ#318660271 да видим къде са ти болежките ;) ПП: Само че не ме очаквай там преди 9 вечерта :D Айде със здраве! |
|