Проблем с SMS модул |
Публикувано от visi0n на: 10.06.2008 18:01 |
|
Здравейте,
значи аз и едно приятелче правим едно скромно сайтче. Имам одобрена регистрация и перфикс в Wisdom.BG. Проблема е че ще има песни и картинки, но да се поръчват с SMS, но за това всяка картинка или песен тряба да има собствен перфикс, както и всяка нова добавена да си прави собствен автоматично. Разпитах насам натам и разбрах че може с 1 одобрен перфикс, като се интегрират с ID на песента или картинката. Ето тук си нямам и напредстава как може да стане... Много ще съм благодарен ако някой помогне или който е имал същия проблем да пообясни как се е справил с него :) Благодаря ви предварително. |
|
Това мнение е редактирано от visi0n на 10.06.2008 18:04 |
Публикувано от Mutatos на: 10.06.2008 18:07 |
|
Кой го създава този префикс?
|
|
---------------------------
Търся за почасова надомна работа преводачи от английски език за превод на материали от IT сферата - новини, уроци ...! |
Публикувано от visi0n на: 10.06.2008 18:22 |
|
Перфикса е текста който се изпраща на кратък номер. В моя случай е ygsm и трябва да се изпрати на кратък номер 1922.
На мен ми трябва да стане така: Изпълнител - Песен 1 (изпрати СМС с текст ygsm1 на номер 1922) Изпълнител - Песен 2 (изпрати СМС с текст ygsm2 на номер 1922) Изпълнител - Песен 3 (изпрати СМС с текст ygsm3 на номер 1922) и т.н. това немога да направя перфикса да е различен за всяка песен |
|
Това мнение е редактирано от visi0n на 10.06.2008 18:23 |
Публикувано от zipopro на: 10.06.2008 19:35 |
|
Ами няма и да можеш щото трябва за всяка песен да създаваш нов код и ще плащаш ехеее....! Ако ще го слагаш на сайт(както предполагам) сложи нещо като жетони например! С 1 СМС-еди колко си жетона, а 1 песен - един колко си жетона и така! Иначе ще трябва да правиш за всяка песен отделна поръчка на wisdom ако си с тях и ще ти излезе много скъпо!
|
|
Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
Публикувано от visi0n на: 10.06.2008 20:29 |
|
Не е такъв принципа... може с 1 перфикс и GET заявка да се направи.. трябва ми някой който да пообясни как стоят нещата..
|
Публикувано от PureEvil на: 10.06.2008 21:47 |
|
Нещата са изключително прости.
Имаш съобщение от рода на: ХХХХХ ТЕКСТ_ПЕСЕН Където ХХХХХ ти е префикса, а ТЕКСТ_ПЕСЕН ти е някакъв уникален ключ за дадено съдържание. Няма как да ти кажем ние как да си го направиш, систамата си е твоя ти я познаваш. Най простото е да вземеш уникалното ИД и ще се получи: ХХХ пик45 (това за картинка 45) и т.н. А после ти как ще си обработваш инфото си е твоя работа :) |
|
Liberate Tu Temet Ex Inferis |
Публикувано от visi0n на: 11.06.2008 00:19 |
|
Както и да е... :) Малко по сложничко е, но се оправих и работи перфектно. Прави се с GET заявка и след това изпълнение на даден скрипт. Важното е че стана. Мерси много на тези който проявиха интерес и с пробваха да помогнат!
|
Публикувано от CBeTHaX на: 13.06.2008 23:32 |
|
Цитат от visi0n@11.06.2008 00:19: Както и да е... :) Малко по сложничко е, но се оправих и работи перфектно. Прави се с GET заявка и след това изпълнение на даден скрипт. Важното е че стана. Мерси много на тези който проявиха интерес и с пробваха да помогнат!Ще се радваме ако можеш да дадеш примерен скрипт как се е получило ![]() |
|
http://www.ricari-bg.com |