PHP код да се изпълнява на посочено време ? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Как да направя да речем, newsletter система да се разпраща всяка неделя ?
В смисъл, newsletter-a и DB-то са почти готови (добавка към един сайт), но трябва всяка събота и неделя да изпълнява един php файл, как да го направя да стане така ? Имам предвид автоматично да се изпълянва, без аз да го пускам. Аз имах идея, да добавя кода като скрит <iframe> или просто да го рекуайърна, и при проверка, ако е неделя, да се изпълнява скрито с обикновено браузване на сайта. (<iframe>-а е за да не презарежда цялата страница, не съм на ти с Ajax). Така сигурно ще стане, но има ли някакъв друг начин ? Доста баламски ми се струва така, но не се сещам как да настроя да се изпълнява php скрипт на определено време, може би от найстройките на Apache някъде ? Някой знае ли нещо по въпроса ? |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 11.08.08 | Всички уроци от NetGh0st | Всички скриптове от NetGh0st |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() |
Cronjob
|
|||
|
Това мнение е редактирано от PureEvil на 29.08.2008 23:28
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Решението наистина е cronjob - стига хоста да ти го поддържа. Ако не - можеш cron задачата да я сложиш на друг хост, където се поддържа.
В самия .php файл с cron задачата трябва да укажеш пътя - ето ти примерен код за изпращане на мейл: CODE
|
|||
|
Потребител от: 27.07.06 | Всички уроци от bourev | Всички скриптове от bourev |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители: