Къде е грешката??? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
1. задавам да ми изведе днешната дата и час и след това изваждам от получения стринг само числата $today = date('Y-n-j H:i:s'); ->output: 2008-11-15 02:21:11 $tdate = $today[0].$today[1].$today[2].$today[3].$today[5].$today[6].$today[8].$today[9].$today[11].$today[12].$today[14].$today[15]; ->output:200811150221 2. превръщам стринга в число и тук ми идва мистерията: $tdatechislo = (integer) $tdate; ->output:2147483647 Защо се получава тази разлика между $tdate и $tdatechislo? |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 09.11.08 | Всички уроци от kukuruku | Всички скриптове от kukuruku |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравей, Може и да бъркам, ама това число малко излиза от диапазона на int32, а май пхп-то не се опрявая добре с int64. Пробвай да го кастнеш до $b = (double)$a; Или левашкият метот $b = $a-1+1, но пак няма да е инт, а го каства до флоат. Поздрави. |
|||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Много ти благодаря, с double се получи. И още нещо сега ми изникна... Как да изкарам в променлива съдържанието на един файл? Ето какво съм направила по създаването и записа във файла: string $vdate = 200811151230 $fp = @fopen("proverka.txt","w+") or die ("Не мога да отворя файла"); $zapis = @fwrite($fp, $vdate); fclose($fp); сега как да изведа съдържанието на proverka.txt(което е стринг) в дадена променлива? |
|||
|
Потребител от: 09.11.08 | Всички уроци от kukuruku | Всички скриптове от kukuruku |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||