php MySQL за начинаещи |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Тази тема е предназначена за всички начинаещи, който искат да научат повече за WEB дизаий с php. Моля учасниците в темата да се съобразяват с информацията която дават. Целта на темата е да покаже на всички начинаещи основните стъпки в MySQL и php. |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 07.04.08 | Всички уроци от TrEpA4 | Всички скриптове от TrEpA4 |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
############### СПАМ ############### Мисля че за това са предназначени уроците и скриптовете или аз греша !############### СПАМ ############### |
|||
|
Потребител от: 08.04.08 | Всички уроци от G9M29 | Всички скриптове от G9M29 Свободата е правото на Избор ! / ИНТЕРНЕТ / |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Цитат от G9M29@24.10.2008 23:26: ############### СПАМ ###############Мисля че за това са предназначени уроците и скриптовете или аз греша ! ############### СПАМ ############### не е така! дадени са уроци за php но аз например незнам как се използжат тези кодове... незнам къде да ги вмъкна, с коя програма и как... ето това е целта на темата - да даде определение за php и къде се използва :) |
|||
|
Потребител от: 07.04.08 | Всички уроци от TrEpA4 | Всички скриптове от TrEpA4 |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
############### СПАМ ############### Ако прочетеш малко всичко ще се изясни, колкото до самото начало : Повече от достатъчно! А за да разбереп каде да ги слагаш просто попрегледай по обстойно php кодовете и вмъкването им в xHTML файл например! Ето ти вмъкване на php в HTML ПЛЯС ############### СПАМ ############### |
|||
|
Това мнение е редактирано от G9M29 на 25.10.2008 12:34
Потребител от: 08.04.08 | Всички уроци от G9M29 | Всички скриптове от G9M29 Свободата е правото на Избор ! / ИНТЕРНЕТ / |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Програма която ползвам аз: Notepad++ Въпрос:Защо? Отговор: Оцветява кода и е лесно да се ориентираш при допусната грешка или незатворена скоба. Лесен и удобен е за употреба. Въпрос: Как се записват PHP кодове? Отговор: Какво нормален HTML. Единствената разлика е че вместо ime.html пишем ime.php Въпрос:Разлика между PHP и HTML? Отговор:HTML се използва само и единствено от потребителския компютър. ПХП е сървърен език който служи за обработка на постъпената информация. Въпрос: Как започва всеки PHP документ? Отговор: Съдържанието на ПХП документа се разполага между таговете <?php ?> Въпрос: Задължително ли е да пишем <?php или може и <? Отговор: Да, защото може да настъпи объркване с таг от XML мисля че беше. Ако има други неясни неща, просто питайте и ще Ви помогнем =) |
|||
|
Потребител от: 10.11.08 | Всички уроци от Rushvet | Всички скриптове от Rushvet |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
1. С PHP НЕ се правят дизайни. 2. Има достатъчно уроци които описват достатъчно добре, къде, как и какво да се запише и как да се използва. 3. Темата най-вероятно ще потъне надолу след 2-3 седмици и няма да има смисъл от нея. 4. Темата е в грешен раздел. |
|||
|
Потребител от: 07.01.07 | Всички уроци от CBeTHaX | Всички скриптове от CBeTHaX http://www.ricari-bg.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Сигурно, но не съм съгласен че уроците в Интернет са добри. Аз лично съм и се уча от книги. Не ползвам нет ресурси, защото не се знае кой всезнайко ги е писал или от къде са копирани. По лесно щеше да е ако някой си напише на прост български кое как се ползва, защото повечето правят блестящи уроци но използват терминология сложна за новаците в пхп. Липсват примери за всеки случай и т.н. |
|||
|
Потребител от: 10.11.08 | Всички уроци от Rushvet | Всички скриптове от Rushvet |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Темата е напълно излишна. По-скоро трябва да има място където потребителите да подават request за даден урок.. така, ще можеш да подадеш request да се напише урок за първи стъпки в PHP и ще можеш да се образоваш по темата. Не съм сигурен дали тук имаме такъв урок, но ще ти дам един добър линк от който можеш да научиш много: http://www.php.profusionstudio.com/index.php?themes_id=3 Колкото за това кой какъв редактор използва, това ще е една дълга и мъчителна тема - неща като linux vs windows. Аз лично използвам Zend Studio NEON или Eclipse PDT, защото ги използвам за професионална разработка на софтуер. Ако става въпрос за редакция на един единствен файл, то Notepad++, PSPAD или phpDesigner вършат перфектна работа. |
|||
|
Потребител от: 19.10.08 | Всички уроци от dinamic | Всички скриптове от dinamic |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
echo Hallo! |
|||
|
Потребител от: 13.12.08 | Всички уроци от abithecat | Всички скриптове от abithecat |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
#G9M29 - Спри със спама темата остава, защото е полезна аз подкрепям темата и лично ще я наблюдавам и помагам колкото мога !!! Успех! |
|||
|
Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony http://sig.garena.com/1462486.png |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от Rushvet@21.11.2008 20:16: Сигурно, но не съм съгласен че уроците в Интернет са добри. Аз лично съм и се уча от книги. Не ползвам нет ресурси, защото не се знае кой всезнайко ги е писал или от къде са копирани. По лесно щеше да е ако някой си напише на прост български кое как се ползва, защото повечето правят блестящи уроци но използват терминология сложна за новаците в пхп. Липсват примери за всеки случай и т.н.Не знам ти как търсиш, но моето учение в/у програмния език е било изцяло от интернет и съм стигнал до ниво което е далеч по-напред от начинаещ/напреднал |
|||
|
Потребител от: 07.01.07 | Всички уроци от CBeTHaX | Всички скриптове от CBeTHaX http://www.ricari-bg.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Цитат от CBeTHaX@15.12.2008 00:58: [quote=Rushvet@21.11.2008 20:16]Сигурно, но не съм съгласен че уроците в Интернет са добри. Аз лично съм и се уча от книги. Не ползвам нет ресурси, защото не се знае кой всезнайко ги е писал или от къде са копирани. По лесно щеше да е ако някой си напише на прост български кое как се ползва, защото повечето правят блестящи уроци но използват терминология сложна за новаците в пхп. Липсват примери за всеки случай и т.н. Не знам ти как търсиш, но моето учение в/у програмния език е било изцяло от интернет и съм стигнал до ниво което е далеч по-напред от начинаещ/напреднал[/quote]Този сайт също е в нета. Ти си търсел информация по разни сайтове и на английски (а може и на БГ) но друго си е да има място за българи, коит би искали да ти помогнат... |
|||
|
Потребител от: 24.06.08 | Всички уроци от westony | Всички скриптове от westony http://sig.garena.com/1462486.png |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Айде и аз да кажа нещо! Темата наистина е излишна; Наистина е пълно с уроци които описват всичко; Повечето уроци наистина са копирани, а не авторски; И наистина преди да се пусне подобна тема, първо се мисли; |
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster Шизофрения е когато в един форум общуваш сам със себе си под три различни ника!!! http://www.hidrostroitel.com/ http://scullboxteam.org/ |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Въпрос: Задължително ли е да пишем <?php или може и <? Отговора няма да го цитирам защото ми идва в повече, но да кажа:Каква е тази простотия? @Rushvet като не разбираш не се опитвай да помагаш, само влошаваш нещата така. Смени си книгата или премини към онлайн ресурсите. Интересно ми е като темата не е излишна, защо не помогнете на човека да прави дизайн с РНР. Давам ви насока: ming |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Цитат от PureEvil@15.12.2008 11:12: Въпрос: Задължително ли е да пишем <?php или може и <? Отговора няма да го цитирам защото ми идва в повече, но да кажа:Каква е тази простотия? @Rushvet като не разбираш не се опитвай да помагаш, само влошаваш нещата така. Смени си книгата или премини към онлайн ресурсите. Интересно ми е като темата не е излишна, защо не помогнете на човека да прави дизайн с РНР. Давам ви насока: ming Кой не разбира?!? Ти или аз. Не се превъзнасяй като си по стар в този форум. В предишни версии на пхп се поддържаше тага <? но има и други сървърни езици които го използват. Вземи се просветли малко по въпроса и не нападай хората. Има страшно много уроци и скриптове в нета които съдържат като начален таг <? така че нека не коментираме! |
|||
|
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||

или аз греша !