функция за изпълнение на php код от стринг? |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Някой знае ли такава функция? Опитвам се да измисля начин чрез който автоматично да ми изкарва case + модул, като модулите(имената им) са в array(масив нали). Опитах със for във switch но ми дава грешка ест.сега ще се опитам да приложа: for(...) { $string .= "case: ... break;"; } и после switch(..) { функция_за_изпълняване_на_пхп_код($string); } Поздрави! ЕДИТ:// Намерих я... Как не се сетих че е eval :) апффф... Но имам друг проблем. Как да направя: "<?php" и "?>" във eval функцията? пробвах така, пробвах с html special chars на тези знаци не става... |
|||
|
Това мнение е редактирано от zipopro на 03.12.2008 21:36
---------------------------
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
А за какво са ти тези "<?php" и "?>" вътре в кода? Иначе може да минеш и без eval(): CODE
|
|||
|
Това мнение е редактирано от Bibi на 04.12.2008 10:38
Потребител от: 15.01.06 | Всички уроци от Bibi | Всички скриптове от Bibi |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Е как без eval бе? Иначе как ще сложа for във switch??? Да си чувал че това е невъзможно без eval? и каква ти е идеята за тая функция ли кво е там? $func = 'some_function'; ... $func($param1, $param2); ??? Не ми тряя функция трябва ми само да си прави case със име извадено от array, като правя case-овете със for или while сега. Аз го направих, но ме интересува защо не мога да сложа: <?php и ?> във eval функцията? |
|||
|
Потребител от: 20.12.06 | Всички уроци от zipopro | Всички скриптове от zipopro Лъчезар Петров Лечев - 14 - Стара Загора - Уеб Програмист Винчета, болчета гайкии...! |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Защо просто не го инклуднеш ? Използването на евал води до неразбираем и труден за поддръжане код. |
|||
|
Потребител от: 17.02.06 | Всички уроци от imagination | Всички скриптове от imagination http://www.absurdi.com |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
колко пъти трябва да казвам че ВЪВ SWITCH НЕ МОЖЕ FOR ИЛИ WHILE ДА СЕ СЛОЖИ???? Освен ако не е във case!!! толкова ли не разбрахте? Имам един масив и от тоя масив всяка стойност тряя да ми се слага като CASE $massiv[num]. Няма как да се инклудне щото и да го инклуднеш пак дава грешка аз правя нещо такова: CODE
|
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
ОМГ :O Какви са тези работи. Това не става ли? CODE
Не можах да разбера точно идеята ти за това налучквах. |
|||
|
Потребител от: 19.06.08 | Всички уроци от HunteR666 | Всички скриптове от HunteR666 |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Ще стане. но въпроса е кода да е оптимален. До колкото знам винаги трябва да използваш switch за разделение на страници(index.php?act=modula) с if става дълго и широко. Ти проверяваш дали файла съществува, дали има такъм файл в масива като този от гета... Аз правя кодче за изреждане на файловете в папката, слагам в масив и после правя case-ове. чисто и просто =) eval не го ползвам за миниони редове код, а за 5-6 реда. При мене файловете директно се взимат от папката няма какво после да проверявам дали съществува или не а директно си прави case =) Въпроса е единственото което аз да правя е да сложа нов модул в папката, останалото автоматично. |
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Ахамз. Сега схванах идеята ти :) Въпрос. Защо са ти case-ове? За тази цел изобщо не ти трябват. Примерно ето как ще стане. Така приемаме, че в масива са следните файлове. $massiv = array("file1","file2","file3"); като разширенията им са скрити. След, което ги извеждаш на екрана. foreach ($massiv as $file) { echo "<a href=\"?geta=$file\">$file</a><br />\n"; } Това ти е нещо като меню. После по-долу слагаш кода, който ти дадох в предишното си мнение и става работата :) |
|||
|
Това мнение е редактирано от HunteR666 на 04.12.2008 19:36
Потребител от: 19.06.08 | Всички уроци от HunteR666 | Всички скриптове от HunteR666 |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Идеята ти е добра, да. Може и така да го направя, НО темат е за eval... Ако няма да го правя така поне ще знам как се използва eval така че да се придържаме към темата =)! Поздрави! |
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Хах странен пич си баце :D Търсиш толкова неоптимизирани начини, но както и да е. CODE
|
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Пич или наистина не четеш какво пиша или просто гледаш да изкараш още някое мнение в повече: ОТ ПЪРВИЯ МИ ПОСТ: ЕДИТ:// как да подкарам "<?php" и "?>" В EVAL ми е въпроса.Намерих я... Как не се сетих че е eval :) апффф... Но имам друг проблем. Как да направя: "<?php" и "?>" във eval функцията? пробвах така, пробвах с html special chars на тези знаци не става... СТИГА СПАМИ! Поздрави! |
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Хаха сега пък съм спамел. Все едно. Как ще подкараш <?php ?> в eval-а бре. Нали самия той се намира м/у <?php и ?> Все едно се опитваш да направиш: <?php <?php // нещо си ?> ?> Това задължително извежда грешка! ЕДИТ: Аз повече няма да пиша в тази тема. Като си подредиш мислите малко тогава може да се включа. Това беше от мен. Опитах се да помогна, но явно не става. |
|||
|
Това мнение е редактирано от HunteR666 на 04.12.2008 22:12
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Тва <?php го видях в един форум(не беше български) за това питам, мисля че може да има приложение. А и виж цялата тема се казва: "функция за изпълнение на php код от стринг?" Както виждаш не те питах КАК да го направя питах те за функция не е ли така? И да помогна ми със кода но все обмислям нещата, така че не е казано че задължително ще използвам switch =) Айде изтривайте тая тема че така или иначе нищо не стана от нея.Поздрави! |
|||
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Активирах темата отново, за да се изкажа по въпроса, не е ли по-лесно CODE
Ако имаш неясноти пиши, и по спокойно човека пише, за да ти помогне ти си тръгнал да го нападаш. Същото важи и за мен, ако ми се изрепчиш, няма да получиш ясен отговор... |
|||
|
Това мнение е редактирано от CBeTHaX на 06.12.2008 01:13
Потребител от: 07.01.07 | Всички уроци от CBeTHaX | Всички скриптове от CBeTHaX http://www.ricari-bg.com |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
WTF? Какво преча просто казвам че не търся мнение как да го направя, търся си нещо свързано с функцията... Аз знам как да си го направя, не съм чак толкова тъп. Като гледам сега ти спамиш, понеже не се придържаш към темата, затова и в четвъртък казах да заключат темата, понеже не ми отговарят на въпроса, а ми пишат съвсем встрани от темата(тъй наречения спам и после бам и си бан) |
|||
|
||||
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||

=) Айде изтривайте тая тема че така или иначе нищо не стана от нея.