Помощ за една задачка в vb |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Dim x As String x = Combo1.Count If x = 1 Then Label1.Caption = "Намерете лицето на триъгълник ABC с дадени :" Label4.Caption = ""Лицето на триъгълник ABC е:" Label6.Caption = "ha=" Label7.Visible = False Text3.Visible = False Image1.Picture = LoadPicture(App.Path & "\triangle.bmp") ElseIf x = 2 Then Label1.Caption = "Намерете лицето на правоъгълник ABCD с дадени :" Label4.Caption = ""Лицето на правоъгълник ABCD е:" Label6.Caption = "b=" Label7.Visible = False Text3.Visible = False Image1.Picture = LoadPicture(App.Path & "\rec.bmp") ElseIf x = 3 Then Label1.Caption = "Намерете лицето на трапеца ABCD с дадени :" Label4.Caption = ""Лицето на трапеца à ABCD е:" Label6.Caption = "b=" Label7.Visible = True Text3.Visible = True Image1.Picture = LoadPicture(App.Path & "\trapec.bmp") Else MsgBox "Изберете фигура !", , "Лице на фигура " End If End Sub Моля ви помогнете ми Къде е грешката ми? |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 10.06.08 | Всички уроци от samon | Всички скриптове от samon |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравейте,
обясни малко повече какво искаш да направиш!!! но първоначално х си го задал като string а зареждаш в него Integer!!! Значи ползваш if според count(броя) на combo1 а може би искаш спрямо избора му да заредиш останалите данни. демек x = combo1.list(combo1.listindex) но все пак опиши малко повече какво искаш да направиш Поздрави |
|||
|
Потребител от: 16.06.08 | Всички уроци от swhws | Всички скриптове от swhws |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравей, благодаря че се отзова на викът ми за помощ.
Целта е като от комбо-бокса избереш правоъгълвик или трапец и натиснеш чайката/чекчето, да ти излязат параметрите за да можеш да сметнеш лицето. Проблема е че когато избера нещо различно от триъгълник не ми излиза нищо т.е не работи. |
|||
|
Това мнение е редактирано от samon на 16.06.2008 20:00
Потребител от: 10.06.08 | Всички уроци от samon | Всички скриптове от samon |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
А при триъгълник вярно ли го смята като отметнеш чавката?
|
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster Шизофрения е когато в един форум общуваш сам със себе си под три различни ника!!! http://www.hidrostroitel.com |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |||
|
Активни потребители:
---
|
|||
| |||
Още по темата: