Сайта ми се вижда различно от различни комп. на един и същи браузер. |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Ако някой знае каква е причината-нека ми каже.Аз съм отчаяна. Занех, че различните браузери показват по разл. начин съдържанието на сайта, но не съм и предполагала, че един и същи браузер (IE) на 2 разл. комп. ще даде същия проблем. Всички шрифтове са с различен размер-на кой както му е дошло.
Да имате идеи? |
|||
|
---------------------------
Потребител от: 11.06.08 | Всички уроци от veskovani | Всички скриптове от veskovani |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
1во валидираш http://validator.w3.org/
и за фонтовете, ами ако на другите компютри ги няма използваните при сайта фонтове, естествено че браузара ще си земе накакъв фонт и с него :) |
|||
|
Потребител от: 15.04.08 | Всички уроци от po_taka | Всички скриптове от po_taka http://www.tekstove.info/ дайте някви идеи кво да го права тва нещо |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Тук валидирането на кода няма никакво значение.
Много потребители водят до много различни насторйки на браузъра. Аз ако съм настроил да ми зарежда сайтовете със фонт +1 много ясно че ще е по голям ;). Нагласи настройките на двата браузъра по-дефаулт или поне да са еднакви и тогава сравнявай. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
отворих сайта и с Modzilla - всички шрифтове са променени ТОЧНО както при 2-рия комп.
Ако всеки комп. определя различно размер, зададен като "+1", то тогава какъв е смисъла му? И само да уточня-сайта е все още в работен вид-не е все още в мрежата.Това има ли някакво отношение към проблема? |
|||
|
Това мнение е редактирано от veskovani на 24.07.2008 09:39
Потребител от: 11.06.08 | Всички уроци от veskovani | Всички скриптове от veskovani |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Момчета пак съм аз.
Преди години е имало едно предаване по ТВ, което е започвало със "снежинки"(разбирайте- смущение на сигнала). След няколко секунди един глас е казвал:'Проблема не е във вашият телевизор...'-и започва някй филм с извънземни. Е денс открих, че проблема не е в моя сайт, а в браузера-IE. Видях сайта през още 2 различни браузера-показва го по еднакъв начин. Спирам да използвам ИЕ (или поне в къщи). Благодаря ви за съветите. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Защо не използваш CSS за форматиране? Тогава различията в браузерите може да са минимални...
|
|||
|
Потребител от: 23.07.08 | Всички уроци от nicky75 | Всички скриптове от nicky75 |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
А каква ти е резолюцията на мониторите на 2-те pc-та?
|
|||
|
Потребител от: 17.12.06 | Всички уроци от wenzdy | Всички скриптове от wenzdy |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() |
Modzila сигурно е брат на Годзила.
Та сега браузъра е програма и като всяка програма може да се настройва от потребителя!! При теб проблема явно е от ползване на нестандартни шрифтове. |
|||
|
Потребител от: 17.02.05 | Всички уроци от PureEvil | Всички скриптове от PureEvil Liberate Tu Temet Ex Inferis |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Здравейте отново.
Отговарям на последните 3 съобщения отзад-напред: - Знам, че може да възникне проблема със шрифтовете и докато се науча да правя външни файлове, засега поставям само най-често използваните навсякъде. Освен това задавам и опция за избор, в случай че някой комп. не поддържа даденият шрифт. - Резолюцията е еднаква, но е ясно, че проблема не е в нея, защото на една страница, на която трябва да се появят 2 различни шрифта, единят е нормален, другият-3-4 пъти по-голям. - Навсякъде използвам CSS. До скоро. |
|||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Дойде и моят ред да кажа нещо;
До колкото разбирам проблеми си мисля че цялата тази дандания е защото на единият компютър браузърът е настроен по друг начин! Както бе казано по горе - Всичко е в настройката на браузърите! Поздрави! |
|||
|
Потребител от: 25.02.08 | Всички уроци от napster | Всички скриптове от napster Шизофрения е когато в един форум общуваш сам със себе си под три различни ника!!! http://www.hidrostroitel.com |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Поради различните настройки на браузърите на различните машини виждаш и различния размер на шрифтовете. За да преодолееш това можеш да напишеш едно правило, което слага определен font-size на всички елементи. И за капак, за да си сигурен, че стилът ще е този, който е в твоя файл, а не от настройките на браузъра на юзъра, ще го направиш !important. Например: CODE
|
|||
|
Потребител от: 13.05.08 | Всички уроци от turbalan | Всички скриптове от turbalan Splatterthrash! Maniaxe! Ghoul! |
||||
|
|
||||
| 1 посетител чете тази тема (0 потребители и 1 гост) | |
|
Активни потребители:
---
|
|
|
| |